Nieuws

Expeditiecruiseschip in Willemshaven

Het splinternieuwe expeditiecruiseschip Le Dumont d’Urville meerde vanmiddag af in Wllemshaven. Eerder brachten zusterschepen van de Franse reder Ponant, Le Soléal en Le Laperouse, een bezoek aan Harlingen.

(Foto: Anna Zuidema)

Le Dumont d’ Urville is 131 meter lang en werd ontworpen als expeditiecruiseschip met een capaciteit van 184 passagiers. Het schip is het vierde nieuwe schip in een reeks van zeven; de laatste drie schepen worden opgeleverd in 2020 en 2021.

Uniek aan de nieuwe scheepsklasse is dat alle schepen een onderwaterlounge aan boord hebben. Voor het eerst koos een rederij ervoor 2,5 meter onder de waterlijn twee ramen te plaatsen. Hierdoor zie je wat er zich allemaal in het water rond het schip afspeelt. Het ontwerp van de lounge vertoont gelijkenissen met een walvis en heeft de naam ‘Le Blue Eye’.

Elk van de zeven nieuwe schepen worden genoemd naar een Franse ontdekkingsreiziger. Le Dumont d’Urville is genoemd naar Jules Sébastien César Dumont d’Urville. Hij was een Franse admiraal, en verkenner van de zuidelijke en westelijke Stille Oceaan, Australië en Antarctica. 

Naar verwachting vertrekt het schip rond 20.00 uur uit de haven van Harlingen.

 

|Doorsturen