Nieuws

Examenuitslag Maritieme Academie Harlingen

HARLINGEN - Nu ook de laatste normering van de herexamens in de Gemengde Leerweg binnen is, kan de balans worden opgemaakt van de examens op de Maritieme Academie Harlingen.

In de basisberoepsgerichte leerweg waren er 13 kandidaten. Daarvan hebben er twee herexamen gedaan en uiteindelijk is iedereen geslaagd. Een 100 % score! In de kaderberoepsgerichte leerweg is het helaas niet zo goed gegaan. Drie van de zeventien leerlingen kregen een herexamen en daarvan hebben twee het niet gered en zijn afgewezen; 88,24 % geslaagd dus.

Van de zestien kandidaten die de Gemengde Leerweg-examens deden, heeft een leerling herexamen moeten doen. Dat is gelukt dus daar is de score ook 100%. Vermeldenswaard is dat GL-leerling Cas van Dijk cum laude is geslaagd. Daarnaast moet worden opgemerkt dat alle leerlingen naast het complete examen Maritiem en Techniek met als uitstroomrichting Rijn-,binnen- en kustvaart ook de praktijktoets matroosvaardigheden hebben gedaan . Daarvoor is iedereen geslaagd. Deze toets is voorwaarde vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om als matroos te kunnen gaan varen.

|Doorsturen