Nieuws

Evensong in De Haven

Op zaterdag 6 oktober wordt er een Choral Evensong gehouden in het kerkgebouw De Haven te Harlingen. De Evensong begint om 17.00 uur en duurt uiterlijk tot 17.45. Deze Evensong staat in het teken van het Noordelijk Koorfestival en wordt gezongen door zangers van het Sint Vitus Jeugdkoor en cantores Titus Brandsma uit Leeuwarden; Con a more musica uit Bolsward; Collegium Vocale Fryslân;  Ichthuscantorij uit Harlingen en de Schola Liturgica Leeuwarden. 

De hele dag hebben deze koren onder leiding van Katherine Dienes op de te zingen muziek gestudeerd. Katherine is Choir master van Guildford Cathedral in Engeland. Regelmatig heeft zij met een koor in Harlingen gezongen of heeft ze orgelconcerten gegeven. Ook begeleidde ze de Schola Liturgica en Ichthuscantorij op het orgel tijdens Engeland projecten.

De te zingen muziek is onder andere het feestelijk Magnificat en Nunc Dimittis van Henry Smart en een in opdracht geschreven Jubilate van Geke Bruining-Visser.

 

Deze workshop is het begin van een hele week Choral Evensongs onder de titel ‘Magnificent voices’ door heel Friesland.  Als onderdeel hiervan zal op zaterdag 13 oktober eveneens in het kerkgebouw De Haven een Evensong worden gezongen door de Ichthuscantorij. Deze evensong begint om 19.00 uur.

De Evensong is een gebedsdienst die oorspronkelijk uit de anglicaanse traditie stamt. Elke dag klinkt in Anglicaanse Kathedralen en belangrijke kerken in Groot Brittannië.

 

Op vrijdag 12 oktober zingen alle deelnemende koren een concert in de Koepelkerk te Leeuwarden om 20.00 uur. Dit concert bestaat uit Anglicaanse muziek uit de schat der eeuwen. Kaarten à 18 euro zijn te verkrijgen via www.posthuistheater.nl.

De organist is in zowel de Evensongs in De Haven als het concert in de Koepelkerk, Mattijs de Vreugd. Mattijs is de meest ervaren organist op het gebied van Anglicaanse kerkmuziek. Hij heeft vrijwel alle Engelse kathedrale orgels bespeeld als begeleider van diverse koren.

Met uitzondering van het concert in de Koepelkerk zijn alle activiteiten gratis. Meer informatie op www.zingeninengland.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda