Nieuws

Energieke kerstgift voor Voedselbank de Helpende hand

Voedselbank de Helpende Hand in Harlingen ontving deze week een cheque ter waarde van 2000 euro. Deze gift werd overhandigd door Sjoerd Bartlema, één van de eigenaren van F&B Windpower en Green Energy Services.

In de Voedselbank ontvangt voorzitter Cees Glashouwer (rechts) de kerstcheque van het bedrijf F&B Windpower en Green Energy Service uit handen van Sjoerd Bartlema. (Foto: Nynke van Ens)

Beide bedrijven zijn gevestigd in Franeker en werkzaam in de windenergiesector. Zij (de)monteren en onderhouden windmolens waar ook ter wereld. “Het is normaal om in deze tijd je zakelijke netwerk te voorzien van kerstcadeaus. Dit jaar wilden we het echter anders doen door mensen met een nijpend tekort te voorzien van een kerstgift”, aldus Bartlema. Daarbij lag de voedselbank, die de gemeenten Waadhoeke en Harlingen onder de hoede heeft, voor de hand. Zij bedienen immers een groep van meer dan 200 gezinnen van een tweewekelijks voedselpakket. Ook zetten de betrokken medewerkers zich in om de mensen uit de probleemsituatie te halen, zodat er een einde komt aan ongewenste omstandigheden waarin mensen zich bevinden. Aangezien de voedselbank volledig van giften en goederen afhankelijk is, is deze kerstgift een welkome bijdrage.

|Doorsturen