Nieuws

Energie-index de Bouwvereniging onder de magische grens van 1

HARLINGEN - Begin 2019 plaatste de Bouwvereniging zich in de top 10 van woningcorporaties in Nederland met het hoogste energielabel. Deze week kwamen de nieuwe cijfers van de energie-index binnen. De energie-index meet de energieprestatie van de woning. Met een energie-index van 0,98554 gaat de Bouwvereniging onder de magische grens van 1.

Het aanbrengen van dakisolatie in een woning in de P.J. Troelstrastraat.

De afgelopen jaren heeft de Bouwvereniging enorm geïnvesteerd in het verduurzamen van haar woningvoorraad. Petra van der Wier, directeur bestuurder: “Duurzaamheid en een gezonde leefomgeving zijn van levensbelang. In 2017 zijn we gestart met het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast hebben we de afgelopen zeven jaar allerlei isolerende maatregelen uitgevoerd. Deze investering hebben we niet doorberekend aan onze huurders, wat de betaalbaarheid van onze woningen ten goede komt.”

Huurdersvereniging Harlingen is blij met de inzet van de Bouwvereniging op betaalbaarheid en duurzaamheid. Laurens Posthumus van de huurdersvereniging: “Wij zouden graag zien dat de gemeente haar zienswijze aanpast, zodat huurders binnen de grachtengordel ook zonnepanelen krijgen.”

Petra van der Wier: “We zijn ontzettend blij met deze score. We maken keuzes in ons beleid, waardoor huizen betaalbaar blijven. Een lage energie-index betekent minder energieverbruik en een lagere energierekening. Dat merken onze huurders in hun portemonnee. Wethouder Hein Kuiken: “De Bouwvereniging kan trots zijn op haar duurzame prestaties. Het is heel mooi dat huurders in onze gemeente voor de volle 100% profiteren van alle investeringen.”

De Bouwvereniging pakt door met duurzame stappen zetten. Petra van der Wier: “Er is nog een flinke sprong te maken als we onze woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal willen hebben. We blijven samen met onze bewoners plannen maken om te komen tot een duurzame circulaire woonomgeving.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda