Nieuws

En dan is er koffie… Voedselbank ontvangt 1680 pakken

Dankzij alle mensen die DE-punten hebben ingeleverd bij een actie voor De Helpende Hand, kon de voedselbank deze week 1680 (!) pakken Aroma Rood snelfiltermaling van 250 gram in ontvangst nemen.

Hielke de Boer bij de koffie die hij uit distributiecentrum Drachten heeft gehaald.

In 2020 zijn op verschillende plaatsen in Noordwest-Friesland DE-punten ingezameld voor de voedselbank. De Lions gaven in december nog eens een hele flinke boost aan deze actie. Het totale aantal bedroeg maar liefst ruim 800.000 punten.

Samen met de punten die door andere voedselbanken zijn verzameld, zijn die in februari naar Douwe Egberts gebracht. Deze koffiebrander heeft nu de waardepunten omgezet in koffie. Met de 1680 pakken kan voedselbank De Helpende Hand ongeveer een half jaar lang de klanten van koffie voorzien. 

Ook in 2021 zamelt de voedselbank weer DE-punten in. Vele kerken in NW-Friesland hebben een verzameldoos staan onder het motto ’alle kleine beetjes helpen’.

Nog steeds kunnen er vanwege de coronabeperkingen geen supermarktacties gehouden worden. Gelukkig denken verschillende supermarkten wel aan de voedselbank. Zo doneerde de Plus in Harlingen maar liefst 60 boodschappenpakketten. Deze waren overgebleven van de spaarzegelactie rond de kerst. En toen de Jumbo Harlingen de filiaaldeuren sloot vanwege de verbouwing, konden de medewerkers van de voedselbank de producten die minder lang houdbaar zijn, ophalen. Mede dankzij deze en andere support kan de voedselbank iets betekenen voor de 230 klanten in NW-Friesland.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda