Nieuws

Schilderdag in Harlingen

Na het ‘Vestdijk project’ in hotel ’t Heerenlogement en het ‘Kokerblik project’ presenteert ‘Kunst Collectief Harlingen’ aanstaande zondag de ‘Schilderdag 2019’. Marian van Unen, Sjouke Altena, Ineke de Valk, Heleen Bal, Evelyn Schor en Tieneke Montfort tekent voor de organisatie van dit eerste project.

Door Ubbo Posthuma

“Iedereen die van schilderen of tekenen in de openlucht houdt, kan meedoen”, zegt Marian van Unen. “Tussen 10.00 en 11.00 uur is de ontvangst bij het Brouwdok aan de Nieuwe Willemshaven. Opgave is daar ook nog mogelijk. Bij de ontvangst krijgt iedereen een verrassingspakketje.”

In de nabijheid van tien horecabedrijven kan men schilderen of tekenen en tevens gebruikmaken van het toilet. Zij bieden de deelnemers tevens gratis een kopje koffie/thee aan. Dit zijn hotel Zeezicht, Promenade Grand Café, café ’t Noorderke, hotel Anna Casparii, De Lichtboei, ’t Heerenlogement, restaurant ONS food & wine, Nooitgedagt, Grand Café Levels en Blended by Daan.

 

Ieder groepje krijgt een kunstenaar mee die mogelijk zelf ook deelneemt, zoals Tieneke van Montfort, Jaap van Dijk, Peter van de Ploeg, Antje van der Werf, Karel-Jan Elsdijk, Marian van Nunen, Jacob Roorda, Margarita Nicolaas en Eddy Sikma. Zij zullen iedereen desgewenst advies geven.

 

Als iedereen rond 15.00 uur weer in het Brouwdok is teruggekeerd, zal wethouder Paul Schoute een woordje doen. Ook Jeanine Otten van museum Het Hannemahuis doet een interessant verhaal over de geschiedenis van het buiten schilderen door de eeuwen heen. Al het gemaakte werk zal aan het einde van de middag in het Brouwdok geëxposeerd worden. Iedere deelnemer schildert of tekent met eigen materialen. Met veldezel op doek of papier. Deelname is gratis. Meer informatie op www.kunstcollectiefharlingen.nl. Natuurlijk zou dit project zonder sponsors geen kans van slagen hebben. Dit zijn onder meer diverse horecabedrijven, VVV, supermarkt Plus, Ondernemersfonds, Te Plak, Brouwdok en de Harlinger Courant.

|Doorsturen