Nieuws

Eerste Toy-Swap Harlingen groot succes

HARLINGEN - De eerste Harlinger speelgoedruilbeurs, afgelopen zaterdag in mfc Het Vierkant, was een daverend succes. Even na elf uur werden afgelopen zaterdag de eerste spulletjes ingebracht en voor de uitruil om 14.00 uur stonden mensen te dringen voor de deuren.

 

Op een drafje holden zaterdagmiddag de ruilers van de eerste Toy-Swap Harlingen het Vierkant in om daar hun slag te slaan. De eerste ruilers hadden zaterdagochtend al het mistroostige weer getrotseerd om de door hen gevulde tassen, dozen en kratten in te leveren bij de ruilbeurs. Voor ieder item kreeg men punten, die in de middag weer konden worden ingeleverd. Met de verzamelde punten kon jong en oud ‘nieuw’ speelgoed ruilen.

Een veelgehoorde opmerkingen tijdens de inbreng was dat de kinderen zoveel speelgoed hadden en dat mensen het een erg leuk initiatief vonden, want nu kreeg het speelgoed een tweede kans. Naast het inbrengen en uitruilen waren er bij de Toy-Swap nog verschillende activiteiten. Zo was er een poppenkastshow, konden kinderen zich laten schminken en kon er, toen het zonnetje er eenmaal bij was, buiten op het springkussen worden rondgesprongen.

Deze succesvolle eerste ruilbeurs werd georganiseerd door de Skûle Welzijn, Opstapje en Jongerenwerk Harlingen met medewerking van Omrin, met het doel de duurzaamheid van speelgoed te promoten en daarnaast mensen met een smalle beurs de mogelijkheid te geven om ook eens wat ‘nieuws’ aan hun kinderen te geven. Wegens de positieve reacties van de ruilers en de fantastische vrijwilligers is het plan om in november van dit jaar een tweede Toy-Swap Harlingen te organiseren.

|Doorsturen