Nieuws

Eerste rookvrije speelplek van Harlingen

HARLINGEN - Tijdens de speeltuintour van Jongerenwerk Harlingen, vorige week woensdag, heeft speeltuinvereniging ’t Hoogland het eerste bordje ‘Dit speelterrein is rookvrij’ ontvangen van de gemeente Harlingen. 

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Speeltuinvereniging ’t Hoogland zet zich in om de buitenspeelplek rookvrij te maken voor jong en oud. Hiermee ondersteunt zij de gemeente Harlingen in haar ambitie om de Harlinger jeugd rookvrij op te laten groeien. Op verzoek van andere speeltuinen zal de gemeente Harlingen de komende periode op meerdere locaties bordjes ophangen. 

Eerder dit jaar sloot de gemeente Harlingen zich aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij en maakte zij haar overheidsgebouwen rookvrij. De gemeente Harlingen wil het roken minder zichtbaar maken want zien roken, doet roken. Gebleken is dat steeds meer kinderen op jonge leeftijd starten en iedere week raken er honderden kinderen verslaafd. De gemeente Harlingen is blij met de ondersteuning vanuit de speeltuinen om juist ook op deze locaties het roken minder zichtbaar te maken.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda