Nieuws

Eerste prijs Solarrace voor Maritieme Academie Harlingen

Solarteam Maritieme Academie Harlingen (MAH) Harlingen heeft afgelopen zaterdag in Akkrum de eerste race om het Nederlands kampioenschap gewonnen. Dit Solarteam van 12 leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar behaalde dit fantastische resultaat door inzet, teamwork en samenwerking. Nick Heijerman (de schipper) heeft de boot, samen met de andere teamleden, naar de eerste plaats gevaren.

De dag voorafgaand aan de race was de keuring van de boot. Na een paar aanpassingen was de boot goedgekeurd en mocht de boot racen. De dag van de race begon met het rondje Akkrum van een uur. Er moest eerst een rondje worden gerend door Akkrum. Daarna moest de boot worden afgetikt en kon de Solarrace beginnen. De renner van de MAH kwam als voorlaatste aan in vier minuten, maar de schipper haalde heel veel teams in en daardoor werd het team tweede.

Later op de middag deed het team van MAH mee aan het onderdeel ‘sprint’. De schipper van MAH stuurde de Harlinger Solarboot naar een fantastische tijd (1 minuut en 19 seconden) en dat resulteerde in een gedeelde eerste plaats.

’s Avonds was de prijsuitreiking en werden de leadervlag én beker mee naar school genomen. Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni is de Solarboot van de Maritieme Academie weer te bewonderen in Hoofddorp.

MAH wil de onderstaande sponsoren heel graag bedanken. Zonder deze sponsoren was dit allemaal niet mogelijk geweest. De Solarboot is mede mogelijk gemaakt door Icarus, Roeiriemen Koornstra, Jumbo, Mara soft, Van Smeden, JW van Stee, Aquasolar, Combistralen Nederland bv, Multilogo reclame, JBB brandbeveiliging, Studio Jurjen Backer Dirks, SENDO shipping en Interstream Barging.

|Doorsturen