Nieuws

Eerste Paal geslagen voor Plan Zuid fase 2

HARLINGEN – Woensdag is de eerste paal geslagen voor de 110 sociale huurwoningen in Plan Zuid. Rond de zomervakantie gaat aannemer Friso uit Sneek van start met de bouw van deze woningen op het voormalige AZC-terrein/Prins Bernhardstraat. 

Er komen 50 gelijkvloerse appartementen met één slaapkamer en 60 eengezinswoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De bovenverdieping kan gebruikt worden als zolder of men kan er een extra slaapkamer maken.

Het stedenbouwkundig plan is in samenspraak met de buurt gemaakt onder leiding van BügelHajema, een adviesbureau met vestigingen in Assen, Amersfoort en Leeuwarden. Een aantal van de toekomstige bewoners is bij het ontwerp van de woningen betrokken.

De infra wordt uitgevoerd door Cnossen uit Sneek. Alynia Architecten uit Harlingen is verantwoordelijk voor het ontwerp. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd en de laatste in het voorjaar van 2019.

De (kale) huur van de appartementen wordt € 417,34 (prijspeil 2018). Jongeren tot 23 jaar komen ook voor deze appartementen in aanmerking en kunnen huurtoeslag aanvragen. De (kale) huur van de eengezinswoningen wordt € 517,69. In de derde week van augustus 2018 zal worden gestart met het uitgeven van de woningen. 

|Doorsturen