Nieuws

Eerste Magazine Oud Harlingen voor René Attema

In storm en regen (en met een beetje heimwee naar het gezellige zaaltje in het Hannemahuis) is gisteren, met inachtneming van de anderhalvemeternorm, het eerste exemplaar van het nieuwe magazine van Oud Harlingen overhandigd aan René Attema.

(Foto: HC - Henry Drost)

René was blij verrast toen hij op zijn werk bij de Bouwvereniging werd overvallen door Anneke Visser en de andere redactieleden. René P. Attema is redactielid van het magazine en schreef in dit nummer een boeiend verhaal over de talentvolle zussen Eva en Branco van Dantzig. De Joodse familie woonde voor de oorlog op de Zuiderhaven in Harlingen.

Het nieuwe magazine is weer een fraai magazine geworden met diverse artikelen. Naast het artikel over de talentvolle zussen, ‘Heel Harlingen bakte’ over bakker Boersma, boodschappen in vroegere tijden, Sigarenmagazijn Frans Nagel en nog veel meer.

Bij de leden in Harlingen valt het magazine deze week in de bus; buiten Harlingen ontvangt men het in de eerste helft van de volgende week. Bij de Harlinger boekwinkels ligt het in de schappen voor de verkoop.

De uitreiking werd vastgelegd op video:

|Doorsturen

BuienradarAgenda