Nieuws

Een nieuwe vloer kent uitstraling en comfort

Vloeren zijn er te kust en te keur. De een nog mooier en verleidelijker dan de ander. De markt staat niet stil, we worden op onze wenken bediend wat betreft de gemakken en de soorten. Maar welke vloer past het beste in welke situatie? Het oog wil wat, maar de praktische kant telt ook zeker mee. 

De vloer die steeds populairder wordt is de gietvloer. Deze vloer zien we geregeld terug bij bedrijven, maar steeds vaker kiezen ook particulieren hiervoor. Best logisch aangezien deze erg sterk en slijtvast is. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de vloer met de hand in meerdere lagen over de ondervloer gegoten waardoor er geen naden en kieren meer zijn. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudig en snel schoongemaakt kan worden. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden. De gietvloer met betonlook wint steeds meer aan populariteit. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van twee kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling.

 Een houten uitstraling van pvc

Toch liever een mooie robuuste uitstraling door middel van planken, maar liever geen echt hout? Dan zijn Pvc vloeren een mooie oplossing. Pvc blijft altijd in ontwikkeling en wordt daarom constant verbeterd. Houten planken als design is dan ook geen probleem en tegenwoordig lijkt het ontzettend echt. Het is dan niet erg als er eten gemorst wordt, want met een vochtig doekje is het zomaar weer schoon. Ook zijn er designs die erg op beton lijken. Dus dan heb je toch een industriële en stoere look, maar dan van een iets zachter materiaal. Pvc kan in elke ruimte, ook in de keuken, want het materiaal is waterbestendig. Een ander voordeel wat zeker niet vergeten mag worden is dat pvc vloeren geluiddempend zijn. Als er boven een speelgoeddoos wordt omgekieperd, of er zijn onderburen die normaal snel voetstappen horen, dan is dat minder goed te horen dan wanneer je bijvoorbeeld laminaat hebt liggen. Ook als je een grote woonkamer hebt, wordt de echo door pvc minder.

Voor iedereen een geschikte vloer

Voor bedrijven is een gietvloer een uitkomst. Er zijn veel soorten waarvan er altijd eentje aansluit op de wensen van het bedrijf. Het mooie van een gietvloer is dat alle kleuren gebruikt kunnen worden. Het logo of een ander patroon kan er zelfs in verwerkt worden. De gietvloeren worden naadloos gelegd en zijn daardoor zeer hygiënisch. Mocht er gewerkt worden met vloeistoffen dan is de vloer met een epoxy coating zeer geschikt. Dit is een speciale vochtwerende coating. Ook maakt dit materiaal de vloer erg stevig, waardoor deze veel toegepast wordt in bijvoorbeeld fabriekshallen en magazijnen. Daarnaast zijn er nog tal van andere soorten gietvloeren. Passend naar elke wens. 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda