Nieuws

Dubbelslag voor Okke Hel tijdens Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

Zaterdag 7 april was het weer zover: de eerste wedstrijd van het nieuwe sloeproeiseizoen. Voor Okke Hel altijd een mooie wedstrijd omdat ze mede door Okke Hel is georganiseerd en op thuiswater plaatsvindt. Hier is het verslag van Okke Hel.

De Danser.

Door het koude voorjaar en de vorst begin maart is er door de sloepen nog weinig getraind. Iets waar menig team tegenaan is gelopen en waardoor de meeste teams opzagen tegen deze wedstrijd!

Tijdens deze editie is de route van wedstrijd anders dan de vorige jaren: waar de sloepen voorgaande jaren eerst de industriehaven in gingen, werd nu na de start direct het ruime sop van het Wad gekozen. De meeste sloepen vonden dit juist een meester-set: hierdoor werd het HKS een nog betere voorbereiding op de Harlinger-Terschelling race die over een maand plaats zal vinden.

 

Voor de Snurk, Sterke Sietze en de beide jeugdboten Kromme Dick en de Danser was het direct een zware dobber omdat er vol in de wind en stroom geroeid moest worden. Na 7,5 kilometer was daar de keerboei: BO21. Het ronden van de keerboei is altijd een kritisch moment. Op zo’n moment kan je de wedstrijd winnen of verliezen. Voor de Okke betekende het helaas verliezen omdat de grote concurrent daar net kon passeren.

Voor de Snurk was het winnen. De stuurman kon op dat moment net een gaatje vinden om de concurrentie juist voor te blijven.

De Kromme Dick met het jeugdteam kwam als eerste de haven weer in. Helaas konden de jongens net niet de mannen Azorean High voorblijven en ze kwamen uiteindelijk als derde sloep over de finish.

 

Nadat iedere sloep was gefinisht begon het wachten op de prijsuitreiking. Gelukkig was het een stralend mooie dag waardoor er heerlijk op het terras genoten kon worden van een welverdiend drankje met muzikale omlijsting van Slaanderij van Harlingen, DJ Brambo en Dicky Power.

 

Om 18:00uur was daar dan de prijsuitreiking. Allereerst werd de prijs voor beste jeugdsloep uitgereikt: de Kromme Dick was de beste!

Daarna kwamen de andere klassementen. Bij de dames in de eerste klasse was daar de grote verrassing van de avond: de meiden van de Danser (16-18 jaar) hebben alle andere dames afgetroefd! Een geweldige prestatie van de meiden en hun stuurman. Ook bij de heren eerste klasse was het raak voor Okke Hel: de Snurk pakte daar ondanks het weinige trainen de eerste prijs en werd 12e algemeen!

Voor de Okke was het een kleine tegenvaller: zij vielen met de vierde plaats net buiten de prijzen in de Hoofdklasse. Maar de mannen zijn tot het bot gemotiveerd om de achterstand op de concurrentie te verkleinen.

Deze wedstrijd was voor de dames van de Tobbe een mooie extra training: de sloep is pas twee dagen voor de wedstrijd te water gegaan door uitgelopen onderhoudswerkzaamheden. Het team is met hun nieuwe stuurman weer begonnen aan het opbouwen van een nieuw team. Dat gaat helemaal goedkomen.

 

Uitslag Harlinger heren overall: 4de Okke, 12de Snurk, 21ste Onversaagd, 36ste Sterke Sietze, 44ste Visioen, 45ste Kromme Dick, 48ste Ypke Diesel, 49ste Aquarel.

Uitslag Harlinger dames overall: 11de Danser, 14de Onvervaard, 15de Bartix, 17de Rode Draak, 21ste Vuurzee, 23ste Sir Lancelot Skinner, 27ste Tobbe.

|Doorsturen