Nieuws

Dubbelconcert in Grote Kerk

Het harmonieorkest van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen Onder leiding van Eric Roelofsen organiseert zaterdagavond 20 november om 20.00 uur een concert in de Grote Kerk. Er wordt samengewerkt met de fanfare van het Frysk Senioren Orkest uit Leeuwarden. De toegang is gratis. Wel zal de QR-code bij de ingang van de kerk getoond moeten worden.

Dit concert zou eigenlijk vorig jaar plaatsvinden, maar de Covid-19 pandemie verhinderde dat. Bestuurslid Gert Hegge laat weten dat het een gevarieerd programma betreft. “Het eerste blokje tot aan de pauze wordt door ons gevuld. Daarbij aantekenend dat we enkele solisten in ons midden hebben.” Spannend wordt het voor violiste Annely Baard, die bij het nummer ‘Schindler’s List’ als soliste zal optreden. Dat geldt tevens voor zangeres Marike Roelofsen. Onder begeleiding van het Stedelijk orkest zingt zij onder meer ‘Heal the World’. ‘Highland Cathedral’ is een nummer waarbij doedelzakmuziek de hoofdtoon zal voeren.

Na de pauze een wisselend optreden van het Frysk Senioren Orkest, onder leiding van Jouke Hoekstra, om gezamenlijk af te sluiten met ongeveer 90 muzikanten op de bühne. Dit met twee bekende nummers vocaal opgeluisterd door zangeres Marike Roelofsen, maar die ongetwijfeld door het publiek zullen worden meegezongen. De avond zal gepresenteerd worden door Lies Kaspers.

Voor de bewoners van verzorgingshuizen Almenum, de Spiker, de Herbergier, Harlinga en de Batting zal een video-impressie worden gemaakt, die de bewoners op een later tijdstip kunnen bewonderen. De programmaboekjes zullen tevens dienen als toegangsbewijzen en zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 2 november bij het VVV kantoor op Grote Bredeplaats 12. Op is op! Voor 30 ouderen die zelfstandig wonen en moeilijk ter been zijn, bestaat de mogelijkheid voor gratis vervoer naar het concert en terug naar huis. Opgave bij Taxi Van der Pol via 0517-5555, dit onder het motto: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda