Nieuws

Doortraproute Harlingen feestelijk geopend

In bijzijn van de fietsgroep van Harlingen en testfietsers opende wethouder Harry Boon afgelopen dinsdagmiddag 13 juli de Doortraproute Harlingen. Dat gebeurde met het spuiten van het beeldmerk van Doortrappen: een afbeelding van een fietsketting. 

Daarna stapte de hele groep inclusief wethouder op de fiets. Na een korte check van de fietsvaardigheden fietste het gezelschap over de Doortraproute naar de theetuin in Pingjum, waar verkeerskennis werd getest met een vrolijke quiz.

 

Doortrappen is een campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om oudere fietsers zo lang mogelijk en zo veilig mogelijk te laten fietsen. De Doortraproutes zijn een initiatief van de Fietsschool van de Fietsersbond. Het zijn fietsroutes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Vorig jaar zijn de concept-routes getest door de doelgroep. De definitieve routes staan op Doortrappen.frl. In Friesland wordt de campagne ondersteund door het Regionaal Orgaan Verkeerveiligheid Fryslân (ROF) en de Friese gemeenten.

 

Zelf vaker op de fiets?

De fietsgroep van Harlingen bestaat al langer en fietst elke donderdagochtend. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Wie interesse heeft mailt met Johanna Schaap: j.schaap@harlingen.nl tel: 06-10890607.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda