Nieuws

Doop praam Werkgroep Rommelhaven/Visserijdagen

HARLINGEN - Zaterdag 14 april om 11.00 uur zal de praam ‘Wrotter’ in het water van het Franekereind (hoek Noordijs) worden gedoopt. De ‘Wrotter’ wordt onder meer ingezet als startpraam bij het Klompzeilen tijdens de Visserijdagen.

De praam zal ook een rol spelen bij het Kees- en Wust-roeien. Daarnaast wordt de praam onder andere gebruikt voor materiaaltransport. De praam heeft een nieuw leven gekregen dankzij de inzet van diverse leden van de Werkgroep Rommelhaven, die als onderdeel van de Stichting Visserijdagen Harlingen tijdens de Visserijdagen alle activiteiten in en rond de Rommelhaven organiseert.

Bij diverse activiteiten is een praam een ‘must’ en toen die ter overname werd aangeboden, is alles in werking gesteld om deze te verwerven. Een rigoureuze opknapbeurt was noodzakelijk en dat is door de Werkgroep Rommelhaven in eigen beheer uitgevoerd. De metamorfose is mede mogelijk gemaakt dankzij Braspenning Coatings, Visser Special Metal Products, Philipse Techniek BV, Veltman Maritiem BV, De Boer & De Groot, Air Totaal Harlingen, Van Smeden BV, Ouwehand Jachtwerf, Scheepswerf Draaisma en Hiemstra Jachtbouw.

|Doorsturen