Nieuws

‘Doarp’ van oud-Harlinger Henk Penninga op Noordelijk Film Festival

‘Doarp’, een film uit 1995 gemaakt door oud-Harlinger Henk Penninga, wordt aanstaande zondag vertoond op het Noordelijk Film Festivalin Leeuwarden. Na afloop kan het publiek in gesprek met Penninga.

Doarp’ schetst het leven in een kleine Friese plattelandsgemeenschap, en werd in 1995 opgenomen in en rond het dorp Minnertsga. De film werd twee maal uitgezonden door de NCRV (in een verkorte televisie-versie van 55 minuten), en werd geselecteerd voor diverse binnen- en buitenlandse filmfestivals.

Tijdens het Noordelijk Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 11 november, is er een unieke, eenmalige vertoning van deze film: vanaf een 16mm projector zal de originele filmversie van 75 minuten worden geprojecteerd. Deze versie is tot nu toe alleen te zien geweest op festivals en besloten voorstellingen.

Voorafgaand aan ‘Doarp’ wordt de korte film Moving Landscape (2015) van de jonge Friese filmmaakster Froukje van Wengerden vertoond. Na afloop is er gelegenheid om met beide filmmakers, Froukje en Henk, in gesprek te gaan over hun films.

Zondag 11 november om 15.00 uur, in Scheepsatelier Eestroom (gelegen langs de kade naast Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden). Kaarten à € 6,50 te bestellen op tickets.noordelijkfilmfestival.nl of te koop tijdens het festival bij de festivalkassa in de foyer van de Harmonie.

|Doorsturen