Nieuws

Dit is noodzakelijk wanneer jij een eigen bedrijf begint!

Ben je van plan om binnenkort een eigen onderneming te starten? Dan komt er heel wat op jou af. Voordat je goed en wel van start kunt, moet je namelijk het nodige regelen. Veel startende ondernemers hebben geen idee wat zij allemaal moeten regelen. Moet je bijvoorbeeld een zakelijke rekening openen? En moet je een boekhoudprogramma kopen? Om jou op weg te helpen, zetten we hieronder een aantal noodzakelijke dingen op een rijtje wanneer je voor jezelf begint.

Zakelijke rekening
Een zakelijke rekening is niet verplicht volgens de Kamer van Koophandel (KvK). Toch doe je er wel goed aan om zo’n rekening te openen wanneer je een eigen bedrijf begint. Waarom? Omdat veel banken niet toestaan dat klanten privérekeningen voor zakelijke doeleinden gebruiken. Daarbij komt dat een zakelijke rekening ontzettend handig is. Zakelijk en privégeld worden hierdoor namelijk van elkaar gescheiden. Dit houdt het voor jou overzichtelijk. 

Daarnaast moet je weten dat een zakelijke rekening bijdraagt aan een professionele uitstraling van jouw bedrijf. Mensen die geld overmaken naar een zakelijke rekening, zien namelijk dat de rekening aan het bedrijf gekoppeld is. Dit ziet er een stuk professioneler uit dan wanneer het geld wordt overgeschreven naar een persoonlijke rekening. Hier staat namelijk alleen de naam van een persoon bij en niet die van een bedrijf. Bang dat een zakelijke rekening duur is? Dat is niet nodig. De meeste zakelijke rekeningen zijn namelijk betrekkelijk goedkoop. 

Boekhoudprogramma
Als zelfstandig ondernemer moet je ervoor zorgen dat jij de administratie op orde hebt. Daarom raden wij je aan een boekhoudprogramma aan te schaffen. De kosten van een boekhoudprogramma weerhouden jou hier mogelijk van. Laat je niet te veel leiden door de prijs, maar kijk ook naar de voordelen die zo’n programma met zich meebrengt. Zo kun je bij de meeste boekhoudprogramma’s professionele offertes en facturen maken. Net als een zakelijke rekening draagt dit ook bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. Bovendien vallen de kosten van een boekhoudprogramma reuze mee. Wanneer jij je in deze programma’s verdiept, vind je vast en zeker een goed en goedkoop boekhoudprogramma.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda