Nieuws

Directeuren Rijksmuseum en Hannemahuis ruilen één dag van positie

Vandaag ruilen de directeur van het Rijksmuseum en het Hannemahuis, voor één dag van positie. Taco Dibbits zwaait de scepter in het Harlingse museum, terwijl Hugo ter Avest aan het roer staat van het museum in Amsterdam. De tijdelijke directiewissel sluit aan bij Lage Landen, een reizende tentoonstelling langs vijf stadsmusea met tientallen werken uit de collectie van het Rijksmuseum.

Na een korte briefing van de collega’s ontving Ter Avest de eerste bezoekers in ‘zijn’ museum in Amsterdam. Dibbits ontving de sleutel van het Hannemahuis uit handen van burgemeester Roel Sluiter en begon zijn dag met een rondleiding aan een klas van de Sint Michaëlschool. De beide directeuren hebben een vol programma met een educatief programma, kassadiensten, gesprekken met conservatoren, marketeers en vrijwilligers. 

 

Taco Dibbits:“Het Rijksmuseumis er voor iedereen, daarom vind ik het geweldig dat 40 werken uit onze collectie in de tentoonstelling Lage Landen zijn opgenomen. Zo kunnen liefhebbers door het hele land ook genieten van de ‘schatten uit het Rijks. Ik kijk enorm uit naar de ongetwijfeld vele nieuwe dingen die ik hier vandaag zal opsteken en de verhalen en ervaringen van collega’s, vrijwilligers en de bezoekers van het Hannemahuis.”

 

Hugo Ter Avest: “Het Hannemahuis wil er zijn voor alle Harlingers en iedereen die onze mooie stad bezoekt. Alle leeftijden en alle lagen van de bevolking. De geschiedenis van de stad en de prachtige tentoonstelling Lage Landen, met veertig werken uit het Rijks, zijn een bezoek meer dan waard. Komt dat zien!”

 

Meer info over de tentoonstelling Lage Landen: schattenuithetrijks.nl.

 

|Doorsturen