Nieuws

Digitale speur- en puzzelroute in Harlingen

Ga als detective op avontuur door Harlingen en los in deze heroïsche havenstad een (fictieve) misdaad op. Dat kan met de door City Sherlocks voor Harlingen ontwikkelde speur- en puzzelroute. Leuk en geschikt voor jong en oud.

Ben van der Ham (voorzitter TIP Harlingen) en Edwin Zijlstra (oprichter City Sherlocks, links op de foto) hebben afgelopen dinsdag ‘Harlingen heroïsche havenstad’ gelanceerd. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Deelnemers aan de routes worden uitgedaagd om via aanwijzingen de weg te vinden en onderweg zoekopdrachten, kennisvragen, foto-opdrachten, rekenvragen, etcetera op te lossen. Hiermee verdienen ze aanwijzingen om aan het eind van de route de eindopdrachten/misdaad op te lossen. Intussen komen de deelnemers speurenderwijs meer over het heden en verleden van Harlingen te weten. Naast Harlingen hebben de Friese Waddeneilanden, Dokkum en Den Helder soortgelijke routes.

Hoe werkt het? Alles wat nodig is, is een opgeladen mobiele telefoon. Geen gedoe met routes downloaden, printen of wachten tot een er een gids beschikbaar is. Gewoon de app in de App Store of Google Play downloaden, in de app de gewenste route kiezen, aanschaffen en gaan. De route kost € 7,99 en kan voor dat bedrag met meerdere personen gelopen worden. Meer info op www.citysherlocks.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda