Nieuws

Deuren Witte Kas definitief op slot

HARLINGEN – Zaterdag was een emotionele dag voor zowel de eigenaars van de Witte Kas, Yko en Els Drijfhout, als hun medewerkers. Het was de laatste dag dat deze bekende bloemisterij aan het ‘Skapediekje’ was geopend.

Door Ubbo Posthuma

Veel klanten wipten nog even langs om afscheid van dit sympathieke paar te nemen. “Dat geeft je toch een fijn gevoel”, zei Yko. “Met veel mensen heb je in al die jaren een bijzondere band opgebouwd. Zowel tijdens mooie, als verdrietige momenten. Je leefde met de mensen mee.”

Voor de klanten was er een hapje en drankje. Zij kwamen uit alle windstreken van de provincie, tot zelfs uit Zwolle aan toe.

 

Om vier uur uur bracht de Stedelijke Muziekvereniging geheel onverwachts een serenade. Els Drijfhout speelt al jaren verdienstelijk klarinet in het orkest. In het diepste geheim was met het personeel afgesproken om langs te komen. Deze onverwachte gebeurtenis leidde bij het echtpaar tot enige ontroering. Ook voor het personeel, waarbij sommigen al tientallen jaren in dienst zijn, zal het beëindigen van werkzaamheden eerst wel even moeten wennen. Twee medewerkers beginnen voor zich zelf. Gerdo van Ingen start een hoveniersbedrijf en Anja van der Woude een begint bloemenzaak aan de Voorstraat.

 

Aanstaande zaterdag (7 juli) gaan de deuren van de Witte Kas nog even open. Van 13.00 tot 16.00 uur  is er een tweedehands speelgoed- en kinderkledingbeurs. De opbrengst is voor een Wensambulance van Stichting Ambiance Noord-Nederland.

Meer info over de beurs hier.

|Doorsturen