Nieuws

Derde Waddenrally voor Stichting Opkikker

Lionsclub Franeker Harlingen houdt zaterdag 14 maart voor de derde keer de Waddenrally. Deze autorally start en finisht in Harlingen en beoogt fondsen te werven voor een goed doel.

Eenzame stempelpost langs de Waddenzee tijdens een eerdere editie van de Waddenrally.

Na de Lions Wijnactie, de Nieuwjaarsduik en inspanningen om voor Jesse Mulder oude mobieltjes in te zamelen, zal ook de opbrengst van de Waddenrally ten goede komen aan Stichting Opkikker; een stichting die zich inspant om ernstig zieke kinderen een groots dagje uit te bezorgen met hun familie. Deze puzzelrit voor automobielen voert door de strook landerijen en velden niet te ver van de Waddenzee.

Goed stuurmanschap van de chauffeur is minstens even belangrijk als de oplettendheid en gevoel voor navigatie van de bijrijder. Er zijn in totaal ongeveer vijftig startplekken beschikbaar en het deelnemersveld zal weer een rijke schakering bieden aan rijtuigen, van cabriolet tot bedrijfswagen en van Studebaker tot elektrische all wheel drives.

Zaterdag 14 maart om 9.30 uur verzamelen de rijders zich bij Brouwdok voor de briefing en als zij genieten van de eerste ronde voor de interne mens kunnen liefhebbers zich al vergapen aan het opgestelde wagenpark. Om half elf zal de eerste deelnemer van start gaan en óm de minuut gaat er weer een equipe van start. 

Er is een stop voor een lunch - en dat zal beslist geen broodje dashboard zijn - er omstreeks 16.30 uur is de finish op de Willemshaven. Voor de liefhebbers dé gelegenheid om te watertanden bij het zien van zoveel rollende schoonheid. Maar waarom zou je alleen maar kijken? Zoek een maatje, vriend of vriendin die je het navigeren toevertrouwt en schrijf je in. Ben je zekerder van je kwaliteiten met de kaart en routeboek in de hand, dan draai je de rollen om en houd je niet het stuur maar wel het heft in eigen hand. Hoe? Simpel: lions-waddenrally.nl.

Terwijl de rekenaars druk doende zijn, genieten deelnemers van een buffet, waarna duidelijk zal worden wie de wisselbeker mee naar huis mag nemen. Naast de welkome steun van sponsoren heeft de organisatie, om de kwaliteit van deze speurtocht op wielen te waarborgen, een zeer ervaren professionele instantie aangetrokken om deze rit uit te zetten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda