Nieuws

Delegatie Harlingen op conferentie Tall Ships Races in Sevilla

Een Harlinger delegatie is gisteren vertrokken naar Sevilla om de banden met de organisatie Sail Training International te versterken. Daar vindt deze dagen de The International Sail Training and Tall Ships Conference plaats. Harlingen stelt zich officieel verkiesbaar als hostport voor de Tall Ships Races in 2022.

De jaarlijkse conferentie is bedoeld voor kapiteins, (potentiële) gaststeden, aanbieders van zeiltrainingen en eenieder met een interesse in zeilen en tallships (races). De conferentie biedt mogelijkheden tot het versterken van het netwerk dat Harlingen de afgelopen jaren heeft opgebouwd, maar is ook bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo zal Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie, sessies leiden over incidenten-analyse aan boord, en geeft hij inzicht in de sponsoring van trainees. Jan Reier Arends deelt de ervaringen van de Tall Ships Races in Harlingen.

 

Sue smeding en Marion Verruit geven een presentatie over het succesvolle project Sail Inzicht - een programma met activiteiten als warming-up naar de Tall Ships Races van 2018. Femke van Straten geeft een presentatie over het aanbieden van een corporate hospitality-programma.

 

“De conferentie in Sevilla is een goed startpunt om opnieuw de Tall Ships Races naar Harlingen binnen te halen”, meldt de gemeente. “Harlingen verheugt zich op de komst van een mogelijk derde editie van de Tall Ships Races in 2022. De Harlinger gemeenteraad heeft zich unaniem uitgesproken om de Tall Ships Races opnieuw terug te brengen naar de stad gelegen aan het werelderfgoed de Waddenzee. Ook bewoners en ondernemers dragen het evenement een warm hart toe en zullen dan ook nauw betrokken worden bij een mogelijke derde editie.” Naar verwachting wordt het bidbook voor deelname medio januari aangeboden aan de organisatie.

|Doorsturen