Nieuws

De zwaartedeken: een revolutionaire manier van slapen

De zwaartedeken is ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met de zwaartedeken word je uitgerust wakker en begin je de dag energievol. De deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op je lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Hierdoor slaap je in met een geborgen en veilig gevoel. In dit artikel gaan we verder in op wat een zwaartedeken is en waarom jij hier ook van kan profiteren.

Wat is een zwaartedeken?

De zwaartedeken maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Meer serotonine en melatonine wordt tijdens dit proces vrijgemaakt. Dit heeft als effect dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

De zwaartedeken is, ondanks het gewicht, ventilerend en koel genoeg om in de zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan hierdoor ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

Hoe werkt het?

De zwaartedeken zorgt voor een lichte druk op het lichaam. Het gewicht drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt op een kalme en zachte manier het zenuwstelstel. Het gewicht in de zwaartedeken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

-       Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking;

-       Helpt met het vrijkomen van melatonine slaaphormoon;

-       Helpt met het vrijkomen van serotonine gelukshormoon;

-       Helpt met het verlagen van cortisol stresshormoon.

Hoe zit een zwaartedeken doorgaans in elkaar?

De zwaartedeken is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijf je gedurende de gehele nacht stilliggen en kun je de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zwaartedeken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zwaartedeken bestaat uit zeven lagen:

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.

De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.

De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.

De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zwaartedeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zwaartedeken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer en warmte in de winter.

Het gewicht van de zwaartedeken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Kortom, de zwaartedeken is een mooie en natuurlijke manier om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Het is mogelijk om een zwaartedeken in de webshop van Slaapt te kopen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda