Nieuws

De verschillende soorten Wft diploma's

Bij WFT heb je dus verschillende soorten diploma’s. Met deze diploma’s kun je ook altijd iets anders. Het heeft meer te maken met in hoeverre jij de kennis hebt. Je begint namelijk met een basisopleiding, maar daarmee kun je dus ook alleen de basis. Ga jij je verder verdiepen dan ontwikkelt je kennis meer.

Wat kun je met een Wft diploma?

Met het basis Wft diploma kun je mensen adviseren. Hiermee kun je voornamelijk mensen dan doorverwijzen naar de juiste specialist. Als financieel adviseur ben je ook verplicht om bepaalde kennis te hebben en het te beheersen. Dit is wettelijk geregeld en moet je dus ook echt aan voldoen als je het doet. De verplichting is het behalen van minimaal één Wft diploma. Dit mogen er dus uiteraard ook meer zijn.

Wft staat voor wet op financieel toezicht. Als je weet waar het voor staat dan weet je misschien ook wel waarom het zo belangrijk is om te hebben. Het is ontstaan om mensen die hun geld aan een instantie toevertrouwen ook het gevoel geven dat ze terecht diegene vertrouwen. Het Wft is ervoor om te controleren of er op de juiste manier gehandeld wordt bij die mensen.

Iedereen die in de financiële dienstverlening zit moet voorzien zijn van minimaal één Wft diploma. Dit is wettelijk geregeld en geldt dus voor iedereen. Hier zijn geen uitzonderingen op. 

Welke soorten Wft diploma zijn er? Hier lees je er alles over. Er zijn in totaal negen verschillende diploma’s die je kunt behalen. Eigenlijk zijn het er acht, maar dat is dan zonder het Wft basis diploma. Die moet je verplicht hebben de rest is optioneel en dus ook volledig je eigen keus. Het is alleen goed om te weten dat de diploma’s niet onbeperkt geldig zijn.

Je hebt in principe drie jaar voordat je het examen opnieuw moet afleggen. De reden hiervan is dat de markt zich erg ontwikkeld en het dus niet voldoende is om een diploma te hebben van lang geleden. Je moet bij blijven bij de tijd en dus de examens en diploma’s ook.

 

Zijn er ook andere opleidingen van Hoffelijk?

Ja zeker! Hoffelijk biedt heel veel verschillende opleidingen. De Wft opleidingen zijn de meest bekende daar, maar je kunt er zeker ook andere opleidingen doen. Het gaat echt alle kanten op dus je zou zeker even moeten kijken wat er aangeboden wordt en of je het interessant vindt. 

Vind hier meer informatie over de opleidingen van Hoffelijk. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen die gegeven worden en kun je ook alle benodigde informatie hierover terugvinden. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding dan kun je daar even kijken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda