Nieuws

De Taalkaravaan naar Harlingen

HARLINGEN – Tijdens The Tall Ships Races is De Taalkaravaan in Harlingen, met een (muziek)programma waarin talen en verhalen centraal staan.

De Relaxerette van kunstenaar Arjan Kruidhof.

De Taalkaravaan is een samenwerking van Afûk, Explore the North en Lân fan taal. Eerst biedt de Taalkaravaan een evenement tijdens Sail InZicht (op 8 juli). En tijdens de Tall Ships Races, van 3 tot en met 6 augustus, komt de Taalkaravaan terug naar Harlingen, dan met het Redactielokaal en de Relaxerette.

In het Redactielokaal staan ongeveer vijftien oude typemachines in een knusse setting bij elkaar. Bezoekers worden uitgenodigd een tekst te schrijven en ervaren schrijvers/dichters ondersteunen hierbij.

De Relaxerette van kunstenaar Arjan Kruidhof is een ronddraaiende installatie die je meevoert naar een ander perspectief. Je ligt in een hangmat, krijgt een koptelefoon op en luistert naar (speciaal geschreven) verhalen en geluiden die de gedachten even stilzetten.

In Harlingen wordt de Taalkaravaan aangevuld met de oude Catalaanse ambulance van theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker (samen: Homsk). Stap in de ambulance en ervaar de video-installatie ‘Us Buorman Yn Tallinn’ over de reis die ze maakten naar Tallinn (Estland), op zoek naar de Europese droom.

Op zaterdag en zondag is bovendien het Iepen Up DING aanwezig: een levensgroot oor dat op zoek is naar verhalen, meningen en anekdotes voor de wereld van de toekomst. Als de schepen op maandag 6 augustus weer worden uitgezwaaid, wordt tot slot door het Taalkaravaan-team het ‘oorlam’ uitgedeeld. Een talig cadeautje dat verwijst naar de wereld die schuilgaat achter schipperstaal.

|Doorsturen