Nieuws

De Skûle Welzijn verder onder de naam Connexa

Vanaf vandaag gaat De Skûle Welzijn verder onder de naam Connexa. Connexa betekent letterlijk verbinding en dat past bij de welzijnsorganisatie: werkzaam in Waadhoeke en Harlingen. En verbinding is één van de kernwaarden van de welzijnsorganisatie. Het nieuwe logo van de stichting wordt 1 juni feestelijk onthuld.

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een nieuwe naam. “Het is niet toevallig dat wij juist nu voor een nieuwe naam kiezen”, aldus Joke Bandstra, directeur-bestuurder van De Skûle Welzijn. In voormalig Franekeradeel kennen we sinds 1970 De Skûle. In 2017 zijn de welzijnsmedewerkers van de gemeente Harlingen en Welzijn Middelsee overgedragen aan De Skûle en werd er Welzijn achter de naam gezet. De Skûle is en blijft de naam van het monumentale pand in Franeker. Het voormalige weeshuis dient als hoofdlocatie voor de organisatie De Skûle Welzijn en is tevens de locatie voor activiteiten en burgerinitiatieven. “Dat is soms best verwarrend”, aldus Bandstra.

Per 1 januari 2024 neemt De Skûle Welzijn de werkzaamheden van SWO ’t Bildt over. De huidige medewerkers van SWO ’t Bildt gaan eind 2023 met pensioen en daarmee is het een mooi moment voor de overname en een nieuwe naam. Het bestuur van SWO ’t Bildt, de directeur-bestuurder en de raad van toezicht van De Skûle Welzijn hebben in december 2022 de intentieverklaring voor de overname getekend. Dit jaar gaan beide organisaties ervoor zorgen dat alles goed in elkaar overloopt en de activiteiten van SWO ’t Bildt worden doorgezet zoals de deelnemers dat gewend zijn.

“Wij blijven hetzelfde doen wat we altijd al deden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat inwoners in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen mee kunnen doen in de samenleving”, aldus Joke Bandstra. 

Connexa biedt laagdrempelige activiteiten voor ouderen en jongeren. Inwoners kunnen er terecht voor vragen over mantelzorg, voor vrijwilligerswerk en er is een maatjesproject voor jong en oud. Connexa biedt ook begeleiding aan nieuwkomers in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. Projecten zoals ANWB AutoMaatje (waarbij iemand met een vervoersbehoefte wordt gekoppeld aan een vrijwillige chauffeur) en Nieuw Zuid (een ontmoetingsplek en dagbestedingsproject) in Harlingen vallen ook onder Connexa. En de welzijnsorganisatie stimuleert burgerinitiatieven zoals Soep & Zo (iedere zondagmiddag in De Skûle). Meer info www.connexa.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda