Nieuws

De simpelste manieren om je huis te verkopen in Harlingen

De Noorderhaven, het Hannemahuis en de Stenen Man zouden redenen kunnen zijn om een woning te zoeken in Harlingen. Daarbij heeft onze stad een bijzonder gezellig centrum, waar voldoende mogelijkheden worden geboden voor een hapje en een drankje! Toch zullen de meeste geïnteresseerden niet zoeken naar de bezienswaardigheden in de stad Harlingen zelf, maar naar de staat en mogelijkheden van een woning. Hoewel de woningmarkt ook in Harlingen verbeterd is in de afgelopen jaren, kan het soms best lastig zijn om je woning te verkopen. In dit artikel een aantal tips om dit makkelijker te maken.

Voer kleine verbouwingen uit aan je woning 

Je zou er allereerst voor kunnen kiezen, om zelf kleine verbouwingen aan je woning uit te voeren. Zorg bijvoorbeeld dat de houten kozijnen opnieuw geschilderd worden, voorzie de muren in huis van een nieuw laagje behang, enzovoorts. Op deze manier lijkt je woning direct meer waard, wat een grotere groep potentiële kopers aan zal trekken. Door de verbouwingen zelf uit te voeren, hoeft dit niet veel te kosten. Je hebt immers geen vakman nodig! 

Tip: maak indruk door een mooie video op te laten nemen met een drone! Hierbij ziet men niet alleen de charme van je woning, maar ook van de omgeving hiervan. Een fraaie buurt is voor veel mensen ook wat waard. 

 

Pak de tuin bij je woning aan 

Naast de mogelijkheid om verbouwingen in huis uit te voeren, kan ook het aanpakken van de tuin het overwegen waard zijn. Zorg dat het onkruid verwijderd wordt, snoei bomen en struiken, leg de bestrating opnieuw aan, enzovoorts. Daarbij kun je de tuin van een nieuwe tuinset voorzien, die je bij de woning verkoopt. Zo kan een potentiële koper direct in de woning trekken. In de herfstperiode kun je tuinmeubelen vaak tegen een lage prijs aanschaffen. Voor tuinwinkels loont het doorgaans niet om de tuinmeubels tot een volgende zomer op te slaan. 

 

Plaats een tuinhuis in je tuin 

Vergelijkbaar met de investering in nieuwe tuinmeubelen, is het laten plaatsen van een tuinhuis in je tuin. Met een tuinhuis bied je nieuwe bewoners de mogelijkheid om ook in de herfst en het voorjaar van de tuin te genieten. Daarbij is het tuinhuis ideaal voor het bewaren van tuinmeubelen in de wintermaanden. Zo raken de tuinmeubels minder snel beschadigd! De zilte lucht in Harlingen zou de slijtage kunnen versnellen. Je kunt deze tuinhuizen tegenwoordig als een compleet element in de tuin laten zetten. Ook een bouwpakket is een mogelijkheid, waarbij je het tuinhuis zelf opbouwt. Kijk eens op internet, welke mogelijkheden je hebt bij de investering in een tuinhuis. 

 

Schakel een makelaar in om je te laten helpen 

Mochten de diverse verbeteringen aan je woning niet direct voor verkoop van je woning in Harlingen zorgen, dan is het raadzaam om een makelaar in te schakelen. Makelaars beschikken vaak over een groot netwerk, waarin zij je woning kunnen delen. Op deze manier komt je woning onder de aandacht van een groter publiek, wat de kans op de verkoop hiervan vergroot. Ook kan een makelaar je adviseren over een geschikte prijs, een geschikt moment om deze prijs te verlagen, enzovoorts. 

Tip: meld ook in je omgeving, dat je woning te koop staat. Vrienden en familie kunnen dit met anderen delen, wanneer zij weten dat mensen op zoek zijn naar een leuke woning.

|Doorsturen