Nieuws

De Ontdekkers op verkenning

Ook scouts met een beperking trekken er graag op uit. Zodoende gingen De Ontdekkers afgelopen weekend op bezoek bij het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk.

Soldaten moeten ook slapen. Carmen probeerde een brits uit, maar thuis is toch beter!

Rondleider Jack Robijn wist de kinderen te boeien met zijn verhalen over de gebeurtenissen hier in de Tweede Wereldoorlog. Een hele prestatie, want sommige Ontdekkers kunnen hun aandacht er niet zo lang bij houden. Gelukkig konden ze ook nog op eigen gelegenheid op ontdekking in het bunkercomplex. Wat ligt hier een bijzondere geschiedenis! De middag werd afgesloten met een lekkere picknick.

De Ontdekkers zijn een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of gedragsbeperking. Elke maandagavond komen ze bij elkaar in scoutinggebouw ’t Dok aan de Kanaalweg. Er zijn twee leeftijdsgroepen: de Junioren van 7-14 jaar, en een Plusgroep (14+). De groep heeft ruimte voor nieuwe leden, dus wie eens wil komen kijken is welkom! Neem vast een kijkje op www.facebook.com/DeOntdekkers.

Naast nieuwe leden zijn overigens ook nog enkele enthousiaste nieuwe begeleiders welkom. Wie affiniteit heeft met deze doelgroep en samen met de kinderen mooie avonturen wil beleven mag contact opnemen met Chris Elsinga, 06-53944765.

|Doorsturen

BuienradarAgenda