Nieuws

De noodzaak van een CO2-meter

Momenteel zijn er geruchten dat CO2 meters verplicht worden in ons land binnen een korte periode. Bij onze Belgische buren is deze verplichting al een poosje ingevoerd. Daarnaast is het essentieel om in te zien wat de noodzaak is van een CO2-meter, het draagt namelijk bij aan een gezonde binnenklimaat. Vooral in de Covid-19 tijden dat ventileren regelmatig uitgevoerd moet worden, is het van belang om het een en ander over de CO2-meter te kunnen weten.

Wat is een CO2-meter?
Om mee te starten, een CO2-meter helpt bij om de koolstofdioxide te kunnen detecteren. CO2 wordt door ieder mens uitgeademt, CO2 gassen kun je niet zien en het is daarnaast ook geurloos. Hoe meer mensen in een ruimte zijn, hoe meer hoeveelheden CO2 gassen er zullen zijn. Met behulp van een CO2-meter is het dus mogelijk om deze gassen, die ook wel koolstofdioxide worden genoemd, op te meten. De waarde wordt uitgedrukt in PPM.

Wat betekenen de PPM waardes?
PPM staat voor Parts Per Million. Wanneer de CO2-meter een PPM waarde van minder dan 800PPM aangeeft, duidt dit op een gezond binnenklimaat. Een PPM waarde tussen de 800 en 1200 PPM houdt in dat ventileren gewenst wordt. Zodra er een PPM waarde van meer dan 1200 PPM te zien is op de meter, kan er gezegd worden dat ventileren noodzakelijk is.

Een ongezond leefklimaat voorkomen
Het is van belang om een ongezond leefklimaat te voorkomen. Luchtvervuiling heeft namelijk een negatieve impact op de gezondheid, personen met gezondheidsproblemen zijn dan ook extra kwetsbaar. Het is bekend dat fijnstof ademhalingsproblemen veroorzaakt, en dat een corona-infectie start met een aantasting van de bovenste luchtwegen.

Schone lucht resulteert in fitter voelen, beter slapen en de kans om minder snel ziek te worden. Om een ongezond leefklimaat te kunnen voorkomen, moet er regelmatig geventileerd worden. Een constante toevoer van verse, schone lucht van buitenaf is een must! Daarnaast wordt het ook geadviseerd om regelmatig de CV-ketel te onderhouden en tijdens het koken warme, vochtige dampen af te zuigen en een raam open te zetten om zo toevoer van frisse lucht te stimuleren.

Een CO2-meter aanschaffen
Bent u van plan om een CO2-meter aan te schaffen? Dan raden wij een van de Rovary meters aan. Met behulp van de Rovary meter weet u altijd wanneer u moet ventileren. Zowel thuis als op kantoor of op een andere binnenruimte.

De Rovary meters zijn oplaadbaar en draagbaar, waardoor het makkelijk mee te nemen en ideaal is om meerdere ruimtes te meten. Daarnaast is de meter gemakkelijk te bedienen, heeft een duidelijke display met ook o.a. temperatuur en geeft een duidelijke weergave van de gemeten waardes.

De Rovary meter is een veilige ondersteuning om de luchtkwaliteit te kunnen meten. Met behulp van deze meter is het mogelijk om de kans op een besmetting met het Corona virus zo klein mogelijk te houden. Zelfs als iedereen getest of gevaccineerd is kan je er niet klakkeloos van uitgaan dat er geen besmetting kan plaatsvinden. Klik hier om meer informatie over de CO2 meter van Rovary te kunnen vinden.

 
|Doorsturen

BuienradarAgenda