Nieuws

De Kraak van de Kluis in reprise

De Kraak van de Kluis is door naar schatting 2500 mensen bekeken. Na afloop van de multimedia-voorstelling kreeg de organisatie van De Kraak van de Kluis vele positieve reacties alsook berichtjes van mensen die het stuk hadden moeten missen. De organisatie heeft daarom besloten om een reprise te doen op 22 november.

Jitze en Marieke op de fiets.

Deze datum is niet toevallig gekozen: het was de dag waarop de verzetsgroep in Liauckema State werd opgepakt. De vertoning van De Kraak van de Kluis is deze keer met een digitaal beleefpakket. Er zijn echter nog een paar jutezakken met inhoud over. Wie als eerste een kaartje koopt, kan het beleefpakket gratis ophalen. Kaartjes en nadere berichtgeving zijn te vinden op de site www.dekraakvandekluis.nl.

Het dramatische verhaal over verzet, verraad en liefde is sterk voor het voetlicht gebracht, en behoudt een zekere luchtigheid door hier en daar een licht humoristische kwinkslag. 

Het Friesch Dagblad heeft lovende woorden voor de livestream-voorstelling. ‘Een creatieve en gedurfde methode om in coronatijd een stuk te brengen over de Tweede Wereldoorlog met liefde, drama en geloofsmoed.’ 

De Kraak van de Kluis eindigt met het prachtige lied Oantinken, gezongen door de spelers Marieke Swart en Jitze Grijpstra. 

Tijd: 22 november, 15.43 uur. Plaats: thuis, online. Kaart: 15 euro.

|Doorsturen

BuienradarAgenda