Nieuws

De Koornstra’s komen er aan

Harlingen wordt aanstaande zaterdag (24 maart) overspoeld met Koornstra’s. Deze bekende en roemruchte vissersfamilie houdt een grote reünie in het Entrepotgebouw. Inmiddels hebben zich vele Koornstra’s aangemeld, vanuit alle hoeken van Nederland.

Initiatienemer Andrea van Andel-Boonstra had na het overlijden van haar moeder sterk de behoefte om een reünie te organiseren. “Toevallig belde mijn nicht Fyona na het overlijden van mijn moeder. Ook zij was enthousiast en zo is het gekomen.”

 

Twintig jaar geleden, in 1998, werd voor de laatste keer een reünie in Makkum gehouden. De Koornstra’s kwamen vooral uit Lemmer. Andries en Grietje Koornstra woonden in deze vissersplaats en vormden een groot gezin. Twaalf kinderen; negen jongens en drie meisjes. Het was een echt vissersgezin. Zij zorgden voor veel klein- en achterkleinkinderen. Door de aanleg van de Afsluitdijk verhuisde het gezin naar Makkum. Het zal zaterdag ongetwijfeld weer een hartelijk weerzien zijn met alle familieleden.

 

Het programma begint om 14.00 uur. Oudste neef Jurie van den Berg zal de reünie openen. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo wordt begonnen met een quiz, opgezet door aangetrouwde neef Henk Frankema. Tussen de borrel en de hapjes door, zullen door familieleden (Siem, Frans, Vera en Tanja) uit Scheveningen, zelfgeschreven liederen worden gezongen.

 

Een bijzonder moment zal de herdenking zijn van de overledenen. Nicht Gini Koornstra, die een tuincentrum heeft in Wezep, heeft een herdenkingsstuk gemaakt. Daarbij zal nicht Erika Koornstra in haar eigen bewoordingen over de dierbaren vertellen.

Verder is er de stamboom. “Neef Andries Koornstra, oud-apotheker uit Heerenveen, was al geruime tijd bezig met het maken van een stamboom”, zegt Andrea. “Eigenlijk was de wens om dit voor de reünie klaar te hebben. Na heel veel werk en geregel is het uiteindelijk toch gelukt.” Het boek zal worden aangeboden aan de twee broers, ome Steven Koornstra (91) en ome Johannes Koornstra (75), de oudsten, wonend in Harlingen.

Natuurlijk is er ook aan de jongeren gedacht. Ze kunnen sjoelen, darten en Twister spelen. Er is Playmobil, er kan gekleurd en geknutseld worden; alles begeleid door de oudere nichtjes.

 

De muziek is in goede handen van Just4Fun en het moet raar lopen als good old Sije Boonstra ook niet even zijn accordeon ter hand neemt. Muzikaal talent genoeg binnen de familie, zoals ook Siem en Lummetje Kramer.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Laat dit maar aan Cor en Wietske van restaurant ONS over. Zij hebben iets lekkers in gedachten. Hierna kan er nog uitgebreid worden gedanst. Om 20.30 uur nog even een laatste woordje en dan is het over met de pret. Natuurlijk hopen de organisatoren Fyona, Andrea, Anneke, Gini en Cor op een geslaagde reünie. Eigenlijk is er niemand die hier aan twijfelt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda