Nieuws

De gezelligste overnachtingen in de buurt van Harlingen

Harlingen is de laatste plaats die je tegenkomt aan de rand van de provincie Friesland. Het is één van de elf steden van de beroemde Elfstedentocht. Vanuit Harlingen vertrekken veerboten naar Terschelling en Vlieland. Veel mensen die de eilanden bezoeken parkeren hier hun auto en gaan te voet op de boot. Als je de eerste veerboot vanaf het vasteland naar één van de eilanden wilt halen of na de laatste boot niet meer naar huis wilt rijden kun je gebruik maken van gezellige overnachtingen in Harlingen of directe omgeving.

Gezellige hotels in Harlingen

Als je de voorkeur geeft aan een hotel voor je overnachting in Harlingen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Hotel Centraal in Harlingen is een luxe 3-sterrenhotel met comfortabele kamers en een gezellige lounge. Ook kun je terecht in ’t Heerenlogement, gelegen in het historische centrum van de stad en gevestigd in een authentiek 18e eeuws pand. Het voordeel van dit hotel is dat het een eigen restaurant heeft, ideaal als je geen zin hebt om de stad in te gaan om een hapje te gaan eten. Daar is overigens voldoende gelegenheid voor, want Harlingen kent vele restaurants en ook gezellige cafés. Het hotel is perfect voor een korte vakantie, zakelijk overnachting of een last minute

Huur een appartement in Harlingen

Als je graag wat meer vrijheid wilt en lekker je eigen gang wilt gaan dan is er de mogelijkheid om in Harlingen een appartement te huren. Er zijn verschillende woningen die, vooral in de vakantieperiode, verhuurd worden aan toeristen. Wees er wel snel bij, want zeker tijdens de schoolvakanties zijn deze accommodaties vaak al maanden van tevoren verhuurd. De appartementen zijn een prima uitvalsbasis voor een fijne vakantie in Friesland. Je kunt de bekende Friese steden bezoeken of met de veerboot de oversteek maken naar één van de Friese Waddeneilanden voor een dagje Vlieland of Terschelling. 

Varen over de Friese Meren

Als je van het water en van varen houdt dan is Friesland natuurlijk de provincie bij uitstek voor een gezellige vakantie of een lang weekend. Je kunt in alle plaatsen in deze provincie een bootje huren om de meren en brede sloten te bevaren. Waar tijdens strenge winters geschaatst wordt, kan in de zomer worden gevaren en in de meren kun je ook prima zwemmen, mits je de veiligheidsregels in acht neemt. Vrijwel alle plaatsen in Friesland zijn per boot bereikbaar. 

Overnachten op de Waddeneilanden

Vanuit Harlingen vertrekken dagelijks diverse veerboten naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Vanaf de boot loop je zo het gezellige centrum van één van de dorpen op het eiland in. Laat je auto lekker in Harlingen staan en huur in de haven een fiets. Of pak de bus naar je hotel. Vrijwel alle hotels op de eilanden verhuren fietsen. De eilanden lenen zich bij uitstek voor fiets- en wandeltochten. Op elk eiland vind je bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en gezellige restaurants waar je de maaltijden kunt gebruiken. Je kunt ook ‘eilandhoppen’, je kunt vanaf ieder eiland een veerboot nemen naar één van de andere Waddeneilanden om daar een gezellige dag door te brengen. 

Een dagje Leeuwarden

Als je in een hotel in Harlingen verblijft dan kun je heel gemakkelijk een dagje Leeuwarden inplannen. Je kunt er met de auto naartoe rijden of pak de trein. Leeuwarden is de grootste stad van Friesland en heeft veel te bieden. Maak een stadswandeling om alle bezienswaardigheden te bekijken, ga gezellig shoppen of bezoek één van de musea in de Fries hoofdstad. Over een taalbarrière hoef je je geen zorgen te maken, iedereen in de stad spreekt naast Fries ook gewoon Nederlands.

|Doorsturen

BuienradarAgenda