Nieuws

De Bouwvereniging: kantoor dicht en alleen noodzakelijke reparaties

HARLINGEN - De Bouwvereniging sluit opnieuw haar kantoor. Alleen noodzakelijke  reparaties worden uitgevoerd. Zij volgt daarmee de aangescherpte richtlijnen van het RIVM om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.

De Bouwvereniging is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdags tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0517-432525. In de periode van 21 december tot 1 januari is de Bouwvereniging alleen ’s morgens bereikbaar. Buiten deze uren is er uiteraard de mogelijkheid om telefonisch spoedzaken te melden. U wordt dan te woord gestaan door de storingsdienst.

De Bouwvereniging staat voor prettig, veilig en gezond wonen. “Met de nieuwe lockdown in Nederland is het belangrijk om zoveel als mogelijk contacten te vermijden. Onze medewerkers doen geen huisbezoeken meer. Dagelijks komen wij bij veel mensen over de vloer. Veel van onze huurders hebben een kwetsbare leeftijd. Wij willen voorkomen dat wij onze huurders en elkaar gaan besmetten”, aldus Petra van der Wier, directeur-bestuurder. Achter de schermen gaat het werk wel door; medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Inspectie en reparaties

De corporatie past haar werkwijze bij oplevering en inspectie aan. Bij een huuropzegging is er geen fysiek contact. De werkzaamheden worden contactloos uitgevoerd. Verder worden alleen noodzakelijke reparaties ingepland. Andere reparaties worden eerst uitgesteld tot na 19 januari. Om kleine reparaties bij de klant te verhelpen, biedt de Bouwvereniging een telefonisch consult aan van een medewerker van onderhoud, waarbij de huurder met telefonische ondersteuning op afstand zelf de klacht oplost. Op deze manier hoopt ze toch een aantal huurders te helpen. In deze tijd van het jaar kunt u niet in de kou zitten. Feenstra komt daarom onder strikte voorwaarden nog wel bij u langs om storingen aan de cv-ketel te verhelpen.

In deze periode van het jaar liggen de meeste werkzaamheden al stil en zijn afgerond. Het werk dat is opgestart in een woning wordt wel afgemaakt. Er wordt geen nieuw werk in de woning opgestart. Buitenwerkzaamheden en nieuwbouwprojecten gaan zover mogelijk wel door. Alle actuele informatie over de werkwijze van de Bouwvereniging vanwege corona is te vinden op www.debouwvereniging.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda