Nieuws

De Bouwvereniging: corona vraagt andere manier van werken

Sinds 13 maart is de Bouwvereniging alleen telefonisch en digitaal bereikbaar. Het kantoor is gesloten. Het coronavirus vraagt een andere manier van werken. Door een aantal aanpassingen in het werk, kan de verhuur van woningen nu ook zonder fysiek contact doorgaan.

De eerste balkonhekken zijn geplaatst bij nieuwbouw op het Dukdalf-terrein.

“Door het coronavirus worden we uitgedaagd om onze werkprocessen anders in te richten”, zegt Petra van der Wier, directeur-bestuurder. “Kijken hoe wij ons dagelijks werk voortzetten op een veilige manier voor onze huurders en medewerkers.” Bij een verhuizing komt normaal gesproken de mutatieopzichter langs om de woning samen met de huurder te bekijken. Nu verloopt de verhuizing zonder fysiek contact tussen oude en nieuwe huurder en mutatieopzichter van de Bouwvereniging. De nieuwe werkwijze kost wel meer tijd, maar op deze manier kan alles rond de verhuizing toch doorgaan. “We blijven ons inzetten voor veilig, prettig en gezond wonen.”

De coronacrisis kan effect hebben op de financiële omstandigheden van de huurder. Als er betalingsproblemen ontstaan door de coronacrisis, dan kan de huurder contact opnemen met de Bouwvereniging, om samen naar oplossingen te kijken. Reparatieverzoeken worden alleen ingepland als het urgent is. Onderhoudswerk buiten de woning en nieuwbouw gaan door. De bouw van de appartementen bij Dukdalf vordert. Binnenkort adverteert de Bouwvereniging met 20 nieuwbouwwoningen in Midlum en Wijnaldum op haar site. Woningzoekenden kunnen vanaf 15 april reageren. De oplevering van de nieuwbouwwoningen is rond oktober dit jaar. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda