Nieuws

De Batting gaat corona-patiënten opvangen

HARLINGEN - Zorgaanbieder Noorderbreedte zet een corona-afdeling op in De Batting in Harlingen. Het wordt een afdeling voor coronapatiënten die ‘te goed’ zijn voor het ziekenhuis, maar tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Noorderbreedte sluit hiermee aan bij andere zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten die ruimte maken voor corona-patiënten. Het doel is de zorg in ziekenhuizen en op de intensive care zoveel mogelijk ontlasten en passende zorg bieden. Dit meldt Noorderbreedte in een brief aan familie en naasten van bewoners van De Batting.

Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om de leegstaande afdeling op de tweede etage van De Batting in te richten als corona-afdeling. Deze afdeling moet plaats gaan bieden aan twaalf corona-patiënten. “Deze afdeling is volledig geïsoleerd van de andere afdeling. Hierdoor is er geen contact met de andere afdelingen in De Batting”, aldus de brief, die is ondertekend door ‘Personeel de Batting’.

De verpleging op de corona-afdeling wordt verzorgd door een speciaal team van medewerkers die alleen op de corona-afdeling ingezet worden. Ze gebruiken een eigen ingang, en komen zo niet in contact met medewerkers en patiënten van andere afdelingen. De brief sluit af met het volgende: “In deze bijzondere tijden zijn we blij dat we de mogelijkheid hebben binnen Noorderbreedte om een steentje bij te dragen aan deze gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Het is nog niet bekend wanneer de afdeling klaar voor gebruik is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda