Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Zojuist heb ik weer een enorme berg wasgoed opgevouwen – ik had maar liefst twéé volle wasmanden. Al met al was ik wel een uurtje zoet. Het blijft wonderlijk, al die sokken die verdwijnen. Is er ergens een parallelle sokkenwereld waar die vermiste sokken feestend door het leven gaan? Een Sokkenparadijs?

04.10 uur. Ik werd een uur geleden wakker omdat ik me in mijn slaap verslikte en naar adem snakkend wakker werd. Nu lig ik klaarwakker in bed. Hoe kan een mens zich in zijn slaap verslikken? Ik vind dat echt een beetje vreemd.

08.00 uur. Uiteindelijk viel ik in een onrustige slaap. Vervelend, dit soort nachten.

Dinsdag 25-02

Van vriendin L. kreeg ik laatst een snelkookpan cadeau – ‘zomaar’, zei ze – en dagboek, het is ongelooflijk! Je gooit twee kilo riblappen in dat ding en na 50 minuten is het vlees gaar! Grote pan hachee gemaakt.

Woensdag 26-02

‘Wow,’ zei ik net tegen man. ‘Koolmees schaft de rekenrente misschien toch af voor een 'houdbaar' pensioen – zou die man aan de hallucinerende paddo’s zitten of zo, dat hij opeens zo helder is?’

Man haalde schouders op. ‘We hebben meer dan overvolle pensioenpotten; misschien is hij erachter gekomen dat de diefstal van de pensioengerechtigden niet langer te verdedigen is.’

‘Paddo’s dus,’ knikte ik tevreden.

Maandag 02-03

01.34 uur. Zit nog steeds achter de pc. Moet nu echt naar bed maar ben bezig met een website die nogal ingewikkeld is. 

Dinsdag 03-03

10.10 uur. Vriendin G. heeft slechte ogen en laat ze binnenkort laseren. Als het haar bevalt ga ik er ook over denken. Een multifocale bril lijkt me lastig; eigenlijk wil ik helemaal geen bril. Meestal strompel ik dus een beetje op de tast in het rond.

’s Middags even naar het stadje. Zo raar, dat Trebol nu weg is. Ik moet echt eens opschrijven wat mijn oma en tante Marie ooit beleefd hebben in de Trebol, volgende keer misschien.

20.30 uur. Oom H. vroeg vanmiddag: ‘Weet je hoe Nederland over enige tijd genoemd zal worden?’

‘Nou?,’ vroeg ik zonder al te veel animo.

‘Het Hongkong van Europa,’ zei hij. ‘Vorig jaar is de Nederlandse bevolking wéér met 100.000 inwoners gegroeid, net als in 2016, 2017 en 2018. Dit betekent dat er over vier jaar een stad als Amsterdam is bijgekomen.’

‘Ach ja,’ zei man berustend. ‘Uiteindelijk zal Nederland tot één grote stad uitgroeien. Weilanden en overige natuur zal het nageslacht alleen maar van foto’s kennen.’

Woensdag 04-03

Jaaaa, en dan dat Corona-virus hè dagboek. Wat een toestand. Vooralsnog bekijk ik het als een gewone griep en begrijp die massahysterie niet maar dat zal aan mij liggen. Volgens Wikipedia ‘veroorzaakt de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden,’ maar goed, we zijn er tenslotte nog niet dus we moeten maar afwachten.

22.10 uur. Met man en pa bij Xin Hua gegeten. Hadden het over het meer dan stuitende gedrag van de tramschutter. ‘Dit gedrag had hij in een Turkse rechtbank niet durven te vertonen,’ zei pa.

‘Ach ja pap,’ zei ik terwijl ik een overheerlijke garnaal doorslikte. ‘Je zegt het altijd zelf: elke beschaving gaat aan gedogen ten onder. De Nederlandse ondergang is wat dat betreft allang in gang gezet.’

23 20 uur. Ga naar bed. 

03.57 uur. Verslikte me net wéér in m’n slaap. Zou de lucht in de kamer te droog zijn of zo? Ik vind dit echt bizar. Kon niet slapen en tuurde in het duister wat glazig voor me uit. Half onder het dressoir zag ik een vreemde schaduw onbeweeglijk op de grond liggen. In mijn fantasie ontpopte die schaduw zich tot een mol. Of tot een rat, godbetert. Hoe langer ik naar die schaduw keek, hoe vreemder ik het vond.

Ging rechterop zitten en kneep ogen samen, de enige manier om soms nog iets te zien. 

‘Wat ben je in hemelsnaam aan het doen?’ mompelde man slaapdronken.

‘Er ligt iets raars op de grond, ik wil even kijken wat het is,’ fluisterde ik.

‘O God,’ hoorde ik naast me.

Pas toen ik ernaast stond zag ik het. Het was een ontsnapte sok. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda