Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Er zijn heel wat ‘hoe & waarom’-vragen waar ik met grote regelmaat mee worstel. Zo vraag ik me bijvoorbeeld vaak af: hoe ziet deze wereld er in het jaar 3000 uit? Of, nog gekker, in het jaar 5000? Is deze planeet er dan nog? Zal de mensheid dan nog bestaan? (Vast niet). Waar is in Godsnaam het eind van het hele universum? En als er geen eind is, hoe kan dat dan? Waar hangt het universum dan in? En dat, waar het in hangt, hoe heet dat dan? Is dat het gebied waarin God voorkomt? (En bestaat God echt?) 

Zondag 26-01

08.00 uur. Vandaag is het al TWEE jaar geleden dat ik mijn allerliefste moedertje voor het laatst sprak. Twee jaar geleden hoorde ik voor het laatst haar stem, hield ik voor het laatst haar warme hand vast, gaf ik haar voor het laatst een kus op haar voorhoofd. In die twee jaar heb ik haar in gedachten miljoenen keren gesproken, hoorde ik miljoenen keren haar stem en heb haar miljoenen momenten gemist. Dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Misschien wel altijd.

12.40 uur. Meneer Klaas Knot is te gast bij Buitenhof en ik hoorde hem tot mijn verbijstering zeggen dat de werkloosheid nog nooit zo laag was als op dit moment.

‘Je vergeet erbij te vertellen dat de duur van de WW-uitkeringen ook nog nooit zo kort geweest is als op dit moment Klaas’, schreeuwde ik naar de tv. ‘Je vergeet erbij te vertellen dat de werkloosheidcijfers worden bepaald door het aantal WW-uitkeringen. De WW-uitkeringen zijn teruggebracht van 3 naar 2 jaar en zal ik je wat leuks vertellen? Als die periode teruggebracht zou worden tot EEN jaar zijn er NOG minder werkelozen, let maar op.’

‘Dat gegoochel met cijfers blijft stuitend’, wendde ik me tot man.

Man haalde z’n schouders op. ‘Niets verbaast me meer dus ook dit niet. Hoe word je als volk belazerd.’ Hij snoof minachtend.

Maandag 27-01

Dochter was dit weekend hier, was gezellig. Bracht kind later naar station en ging boodschappen doen bij Lidl en Plus.

21.34 uur. Waaahhhhh!!! Wat is dit leuk - koning Albert van België heeft EINDELIJK toegegeven dat hij de vader is van Delphine Boël! Hij heeft jaren lopen kronkelen maar uiteindelijk kon hij er niet meer onderuit. Ik hoop dat zich nog veel en veel meer kinderen aandienen, dat gun ik hem op de een of andere manier wel.

 

Dinsdag 28-01

23.10 uur. Net thuis, waren even op bezoek bij W. en E. Spraken over onder andere medicijnen. ‘De fabricatie van medicijnen moet eigenlijk een Staatsactiviteit worden’, zei W. ‘Dit kan zo niet langer. Die vrije marktwerking is helemaal op hol geslagen en steeds meer mensen zijn er letterlijk het slachtoffer van.’

‘Eens’, zei man. ‘We zouden ook weer een Staatsbank moeten hebben. Die Rijkspostspaarbank was zo slecht nog niet. Je kunt het je tegenwoordig niet meer voorstellen: een bank zonder winstbejag.’

Woensdag 29-01

Zag vanavond vriendin M. en haar man en M. was flink op hem aan het vitten. Dat deed ze naar aanleiding van een opmerking die kennelijk niet zo lekker was gevallen.

Man van M. grijnsde schaapachtig. ‘Liefje, zo bedoelde ik het toch niet?’

‘Liefje, zo bedoelde ik het toch niet’, wauwelde M. hem na.

‘Wat hebben jullie in Hemelsnaam met elkaar gemeen’, verzuchtte ik toen man van M. voorzichtig de kamer uit kroop.

M. snoof. ‘Waarschijnlijk diverse gebreken.’ Ze zuchtte en pakte een stuk speelgoed van de grond.

Donderdag 30-01

Terwijl ik dit schrijf zit ik aan de keukentafel met m’n havermoutsmoothie en kijk naar buiten, de grauwe grijzigheid in. Ik dacht na over het feit dat een farmaceutisch Zwitsers bedrijf het duurste medicijn ter wereld gaat verloten onder baby’s met de dodelijke spierziekte SMA. Een loterij met mensenlevens dus.

Hoe kan het toch dat het menselijke kompas totaal verdwenen is? vroeg ik me af. En hoe kan het dat we toch zo ongelooflijk diep gezonken zijn? Is dit allemaal werkelijk het gevolg van de vrije marktwerking of heeft de mensheid zich ontwikkeld tot een totaal gedegenereerde diersoort?

09.44 uur. Ik ben inmiddels heel wat ‘waaroms’ verder maar op geen enkele ‘waarom’ kwam het antwoord. Het enige dat overbleef was de vraag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda