Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Vannacht had ik een vreemde droom. Ik droomde dat ik wakker werd en naar de keuken liep. ‘Op wie ga je stemmen bij de volgende verkiezingen?’ hoorde ik opeens een stem vanuit het aanrechtkastje. Schrok er ontzettend van, van die stem. Werd direct wakker.

Vrijdag 29-11

Hadden laatst biefstuk bij de Lidl gekocht. Zelfs met een scalpel was er nog niet doorheen te komen, zo taai. Je zal dit met kerst maar op je bordje hebben liggen. 

21.33 uur. Liedje van de Week is ‘Do you feel like we do’ van Peter Frampton. Blijft geweldig, vooral die meer dan waanzinnige gitaarsolo.

Zaterdag 30-11

Jongens, kunnen we, in het kader van de collectieve klimaathysterie en het gedoe rondom energie, in Godsnaam de winkeldeuren dichthouden? Er zijn nog steeds veel te veel winkels die die deuren permanent open hebben staan terwijl de warme lucht direct naar buiten stroomt. Niet normaal dit.

Zondag 01-12

‘Wat een toestand met prins Andrew hè?’ zei ik tegen man. Ik moet eerlijk toegeven dagboek, dat ik er enorm van smul. 

Man keek me aan. ‘Het blijft me verwonderen dat het volk een gewone familie uitkiest om te aanbidden weet je dat? Dat gewone mensen zich prinsje of prinsesje mogen noemen. Wonen we in de Efteling of zo?’

Dat vraag ik me ook met grote regelmaat af dagboek. En het vervelende is: ik weet zeker dat als ik vanaf morgen zou roepen dat ik een elfje of fee was ik direct in een dwangbuis afgevoerd zou worden.

Maandag 02-12

Vriendin M. was met haar gezin het afgelopen weekend naar De Haan in België. ‘We hebben uren rondgereden voordat we de plek vonden waar we moesten zijn’ vertelde ze. ‘Telkens zei ik: laten we nou even stoppen om de weg te vragen, maar dat wilde hij niet.’ Ze maakte een hoofdbeweging richting eega.

‘Het is toch veel leuker om het op eigen kracht te ontdekken?’ mompelde de man van M. verongelijkt.

‘Dat wilde Mozes ook,’ snauwde M. ‘Daarom strompelde hij 40 jaar rond in die woestijn.’

Man van M. zuchtte diep.

Dinsdag 01-12

03.35 uur. Werd net wakker van een vreemd geluid. Twijfel nu of ik man wakker zal maken of niet.

04.07 uur. Heb man toch maar niet wakker gemaakt. Besloot het even af te wachten.

05.34 uur. Ben nog steeds wakker. Dit is echt verschrikkelijk.

Woensdag 04-12

Toe maar, de NPO krijgt maar liefst 12.4 miljoen euro voor het Eurovisiesongfestival. Ach ja. Het volk moet tenslotte een beetje geëntertaind worden. Geef het brood en spelen en het maalt er niet om dat het geheugenverlies van onze Lachende Leider alsmaar groter wordt. Als ik plechtig beloof niet te kijken krijg ik dan een deel van mijn belastinggeld terug?

19.05 uur. Vanmiddag met pa naar het stadje. Bij Wallys warme chocolademelk met extra slagroom genomen, heb ik lang niet gehad. Was weer uitstekend.

 

Donderdag 05-12

Oom H. en buuf Annie stonden gisteravond onverwacht voor de deur, was gezellig. Hadden het over Het Grote Schandaal waarbij 9000 ouders doelbewust kapot zijn gemaakt door de Overheid vanwege zogenaamde Onterechte Toeslagen.

‘Ik vraag me af hoeveel Belastingdoden en echtscheidingen de Staat op haar geweten heeft’ schuimbekte oom H. ‘De Staat is in mijn ogen heel diep gezonken maar DIT?? Dit is om te kotsen. Ik hoop werkelijk dat iedereen die hieraan meegewerkt heeft hetzelfde leed te wachten staat maar dan 9000x erger’.

Buuf Annie tuitte haar lippen. Even leek ze iets afkeurends te willen uitbrengen maar toen zweeg ze.

Dacht aan de vraag die laatst in mijn droom gesteld werd: ‘Op wie ga je stemmen bij de volgende verkiezingen?’

In mijn slaap kon ik niet antwoorden maar nu wist ik het opeens: op de Grote Lachende Leider. Er is maar één man die ik het gun de rokende puinhopen die her en der in dit mooie landje zijn ontstaan op te ruimen. Dat zal nog een hele klus voor hem worden als dat geheugenverlies zo blijft aanhouden.

|Doorsturen

Bert

2019-12-08 17:27:22

Ik word kotsmisselijk van deze 'huisvrouw' die te pas en vooral te onpas haar politieke vooringenomenheid etaleert.

Wanneer houdt de HC er een keer mee op?

Laat ze in 't vervolg haar opinie ventileren in verkiezingsfolders folders van de PvdA, Groen Links of SP!

Buienradar



Agenda