Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Daar ben ik dan eindelijk! Het was een gekkenhuis de afgelopen weken en ik heb maanden nodig om bij te komen maar we gaan gelukkig richting herfst dus dat zal vast wel lukken. Wat is er allemaal gebeurd de laatste tijd? We hebben natuurlijk de verhuizing van pa gehad die nu in Harlinga woont en het daar bijzonder naar z’n zin heeft. Dat is geen wonder want het is daar erg leuk; ik denk dat ik daar op een dag ook wel wil wonen maar dan zou er toch een soort van Grand Café aan verbonden moeten zijn waar ik regelmatig met m’n vriendinnen aan de sherry (want dat zal ik tegen die tijd misschien drinken) zou kunnen zitten. Misschien drink ik trouwens helemaal geen sherry dan, dat kan ook, maar een gezellig Grand Café heeft sowieso wel wat. Voorts zou er... Ik draaf door. Ik ga gewoon een paar fragmenten van de afgelopen weken verzamelen, dat lijkt me veel beter.

 

De voorbereidingen voor de verhuizing van pa

11-07. Ben in het huis van pa en heb zojuist even een traantje weggepinkt nadat ik een schattig briefje tegenkwam van broer gericht aan Sinterklaas waarin hij om een skateboard vroeg. Het is moeilijk om dan niet even een brok weg te slikken. Kwam ook veel huishoudboekjes tegen van moe waarin ze tot op de cent bijhield wat ze uit had gegeven. Het voelt gek om door je spulletjes heen te gaan mam. Wat zou het heerlijk zijn als we dit samen hadden kunnen doen!

 

De vakantie met dochter

14-08. Op Schiphol, vlieg zo met dochter richting Malaga.

16-08. Werd wakker met keelpijn.

21-08. Terug naar Nederland. Ging werkelijk snipverkouden het vliegtuig in en de druk op oren was afgrijselijk, heb dit nog nooit meegemaakt. Ben net geland en alle geluid komt van heel ver, zeer beangstigend.

 

Het 21-diner op 30 augustus

Dit, dagboek, was dus iets waar ik heel erg tegenop zag: het 21-diner. De bedoeling van dit diner is dat er iets van 600 van de beste vrienden en vriendinnen van je kind komen en dat er dan een 6- of 7-gangen diner geserveerd wordt. ‘Kan het niet gewoon patat zijn?’ vroeg ik radeloos maar dat kon niet volgens dochter. ‘Pasta dan?’ opperde ik hoopvol maar dat kon ook niet. Het wordt Surinaams eten. Ben nu bezig ruimte in de vriezer te maken.

27-08. De pom (Surinaams gerecht) is klaar. Goddank.

29-08. Naar de dokter - lig hele nachten wakker van de kriebelhoest en om de drie zinnen blaf ik als een hondsdolle zeehond. Wat een ellende. Bij thuiskomst pindasoep en roti gemaakt.

30-08. Het is nu 15.40 uur. Ik zag er weken tegenop maar opeens heb ik heel veel zin in het 21-diner.

03.40 uur. Precies 12 uur later. Ik ga naar bed. Het was een fantastische avond. Ik stel voor dat we dit vaker doen maar dan zonder die 6 gangen natuurlijk. Gewoon patat.

 

De verhuizing van pa

Vandaag, zondag 1 september, hebben we pa opgehaald in Rotterdam en heeft hij afscheid genomen van het huis waar hij 35 jaar lang lief en leed met moe gedeeld heeft. Man en ik hebben pa in Harlinga geïnstalleerd en gaan morgen weer naar Rotterdam om het hele huis leeg te halen. Ik hoop dat je een geweldige tijd in je nieuwe huisje zal hebben lieve pap! Heerlijk dat je nu zo dicht bij ons in de buurt woont!

 

Het afscheid

11-08. Man en ik zijn gesloopt maar het is achter de rug: het huis in Rotterdam is leeg en we hebben de deur definitief achter ons dichtgetrokken. Toen ik bij vertrek in de deuropening stond keek ik voor de laatste keer naar binnen, de lege woonkamer in. ‘Komen jullie mee jongens?’ sprak ik zachtjes tegen moe en broer. ‘We gaan op pad, een nieuwe fase tegemoet.’

Bij het wegrijden zwaaide ik naar een denkbeeldige pa en moe die in de deuropening stonden. ‘Dag lieverds’, fluisterde ik. Er rolde een traan over m’n wangen en ik beet hard op de binnenkant van m’n wang. ‘Dag huis. Bedankt voor alles.’ Nog eenmaal zwaaide ik.

Toen gingen we de bocht om en verdween het huis uit het zicht.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda