Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 24-05

Lief dagboek,

11.50 uur. Ga nu naar station, dochter komt met de trein van 12.07 uur. Was erg verrassend trouwens, de verkiezingsuitslag van gisteren: de PvdA heeft een enorme comeback gemaakt! Had ik niet verwacht, knappe prestatie.

17.30 uur. Zit nog even met dochter op terrasje bij Daan en hebben heerlijke Kurkuma Latte gedronken. Gaan nu naar de Hema. (Dit tik ik trouwens op m’n mobieltje; dochter zit met een vriendin te appen dus ja…).

20.44 uur. Vriendin G. heeft echt weer een kleine terugval, dat is een beetje jammer. ‘Waarom moeten die nieuwe vriendinnen altijd veel jonger zijn?’ snikte ze. ‘Waarom kunnen getrouwde mannen niet gewoon blij zijn met hun eigen vrouw?’

‘Dat hebben ze afgekeken van onze Nationale Schavuit’, troostte ik haar. ‘Hélène Grinda, een van de vriendinnetjes van wijlen prins Bernhard, was maar liefst 33 jaar jonger - ze was net 20 en hij 53. Tja, echte liefde hè. Wat doe je eraan.’

 

Zaterdag 25-05

‘Ben je toe aan een nieuwe föhn?’ vroeg man net.

‘Huh?’ zei ik. Ik keek hem vragend aan.

‘Dyson heeft namelijk eentje op de markt gebracht’, zei man. ‘Een supersonische, whatever that may be. Kost maar 399 euro.’

Ik ging googelen en het blijkt nog waar te zijn ook. Een föhn voor bijna 1000 gulden. Je vraagt je ondertussen toch echt af of we niet collectief gek zijn geworden.

 

Zondag 26-05

Wat een verschrikkelijke wind! Ik vind dit toch niet ideaal lenteweer moet ik zeggen. Even naar Van der Meer om wat petunia’s te kopen en… o, dat was ik nog vergeten te vertellen: vorige week zondag gingen we naar de Zwarte Markt in Heerenveen. Dacht dat ik een vergelijkbare markt zou aantreffen als die in Beverwijk maar niets was minder waar - zag zelden zoveel oude legpuzzels en gehaakte kleedjes bij elkaar.

 

Maandag 27-05

21.45 uur. Hoorde laatst een meisje in de Lidl tegen haar ouders zeggen dat aardbeien maar liefst 7 soorten gif hebben. ‘Ik wil geen aardbeien als toetje want daar zit heel veel gif op’, zei ze waarna zich een interessante discussie ontspon in de trant van: ‘Ach kind, dat zal heus wel meevallen’. Ga nu opzoeken of dat echt waar is.

22.05 uur. Het schijnt nog waar te zijn ook. Ik las ook dat afspoelen niet helpt omdat de schadelijke stoffen in het fruit zijn opgenomen dus dat is dan weer erg fijn allemaal.

Weer heel veel wind vandaag.

 

Dinsdag 28-05

13.10 uur. Dacht na over vriendin G. en haar lichte terugval. Opeens schoot een uitdrukking van Godfried Bomans me te binnen: ‘Wat veel huwelijken samenhoudt is de gemeenschappelijke herinnering aan de tijd toen het nog een huwelijk was’.

Appte haar deze bemoedigende tekst en zette erbij: ‘Je bent gewoon een klein beetje melancholiek, dat is alles! Het gaat allang niet meer om hém!’

13.40 uur. G. moest lachen. Ga nu naar stadje toe, moet even naar de Hema. En naar Trekpleister en de Dio. Heb me voorgenomen geen énkele lippenstift te kopen maar dagboek: over warme chocolademelk met slagroom bij Wallys kan ik werkelijk niets beloven.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda