Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 17-05

Lief dagboek,

Ik heb me voorgenomen de komende week geen aardbeien met slagroom meer te eten. Het begint enorm uit de hand te lopen maar wat is er nu lekkerder dan aardbeien met vers geklopte slagroom? (Slagroom uit een spuitbus is niks!). Hoe dan ook: in het kader van gezond blijven eten ga ik even wat minderen dus dat wordt afzien de komende tijd.

 

Zaterdag 18-05

17.10 uur. Uren achter elkaar onkruid gewied. Wat een klus.

18.20 uur. Gaan straks eten, heb in de pan: ui, knoflook, paprika, bloemkool, sperziebonen, zoete aardappel en kikkererwten. Bak alles tegelijk en eet er zalm bij. Man heeft groot stuk vlees. ‘De Partij voor de Dieren vindt dit niet zo leuk, dat weet je he?’ zei ik.

Man gaf geen antwoord.

01.30 uur. Nederland heeft Songfestival gewonnen!! Moest traantje wegpinken, ook opeens vanwege moe. Wat had ze dit geweldig gevonden!

 

Zondag 19-05

Las gisteren in de krant het ontzettend vreemde verhaal over ene Johan Wardenier. Ik had nog nooit van hem gehoord maar de man schijnt ooit een brandstofloze motor uitgevonden te hebben waarna Philips het idee in 1934 kocht om het uit de markt te houden. Vreemd verhaal.

 

Maandag 20-05

10.17 uur. Heb m’n stembiljet – gelukkig – gevonden. Het ding lag onder de Allerhande. ‘Misschien kan het Europarlement ook eens wat Eenheid in de kledingmaten te brengen?’ zei ik tegen man terwijl ik met biljet zwaaide. ‘Dat truitje dat ik laatst besteld heb is veel en veel te klein. Wat maten betreft zie ik weinig Eenheid terwijl dat toch het grote streven van die club die was.’

Man grinnikte. ‘Die Eenheid voelen ze waarschijnlijk vooral als ze samen aan het banket zitten waar de champagne ongetwijfeld rijkelijk vloeit.’

18.45 uur. Gestoomde broccoli gegeten met gegrilde zalm.

21.58 uur. Radar gekeken. Geweldige uitzending, ging weer over de bewerkte rotzooi uit pakjes waar de schappen in de supermarkten mee volstaan.

 

Dinsdag 21-05

Hahaha, je blijft lachen met dit kabinet. Het is weer zover! Wéér is er een VVD-er opgestapt, de zoveelste. Ditmaal betreft het meneer Harbers onder wiens glorieuze beleid zeer zware vergrijpen door asielzoekers angstvallig weggemoffeld werden onder het kopje ‘Overige’.

‘Het valt me mee dat hij opstapt”’, bromde oom H. ‘Meestal wentelen en kronkelen ze zich in alle hoeken en gaten om maar op Het Pluche te blijven zitten.

‘Zou Onze Grote Leider hem gouden bergen beloofd hebben als hij dit deed?’ opperde ik. ‘Misschien heeft hij wel gezegd: jongen, als jij nu aftreedt vergroot dat onze geloofwaardigheid. Als dit nu uitgelekt was NA de verkiezingen was er niks aan de hand maar nu…’

‘Niets verbaast me meer’, bromde oom H. Zelfs buuf Annie schudde met een zorgelijke trek om de mond haar hoofd.

‘Waar moet dat toch heen’, murmelde ze.

 

Woensdag 22-05

15.35 uur. Vriendin G. raakte vandaag maar weer niet uitgepraat over haar ex. ‘Ik had hem liever ongelukkig gezien dan nu gelukkig met een ander’, snikte ze.

‘Dan zat de liefde niet erg diep’, zei ik kalm. ‘Als je echt van hem hield had je hem alle geluk van de wereld gegund.’

‘Ach, wat weet jij nou van zulke dingen’, verzuchtte G.

00.13 uur. Ga slapen. Heb net debat gekeken, was niet spectaculair.

 

Donderdag 23-05

05.35 uur. Ik doe net mijn ogen open en ik ben kláárwakker. Hoe kan dit in Hemelsnaam? En waarom?

10.43 uur. Ga de deur uit om te stemmen.

18.30 uur. Had nieuw idee voor dagboek: zo af en toe leek het me leuk als man een dag uit zijn leven beschreef. ‘Wil je voor me opschrijven hoe je een dag als vandaag beleefd hebt?’ vroeg ik terwijl ik hem een vel papier toeschoof. ‘Gewoon voor de lol.’

Keek toe hoe man met een serieus gezicht begon te schrijven. Daarna gaf hij het vel papier terug en liep weg. Op het vel stond:

‘Hele dag aan het werk gezet; ze (‘ZE??’) had weer heel wat klusjes voor me. Ik had me mijn leven toch wel anders voorgesteld.’

18.40 uur. Ga slagroom kloppen. Ja, ik weet wat ik gezegd had maar de aardbeien zagen er zo lekker uit en ik ben er nu wel even aan toe nu. Slappeling die ik ben.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda