Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 06-07

Lief dagboek,

Ik heb zojuist de autocorrect van m’n iPad uitgezet, ik vond het niet leuk meer. Soms is het best wel handig, dat geef ik onmiddellijk toe, maar in negen van de tien gevallen heb je er niets aan. Zo stuurde ik zojuist een winkel een e-mail m.b.t. een partytent en autocorrect maakte er partytijger van. Tot drie keer toe komt het woord partytijger in de mail voor. Tot mijn grote schande zag ik het natuurlijk pas toen de mail al was verstuurd.

 

Zaterdag 07-07

Heb zojuist via internet een goedkope spijkerbroek besteld. Ben van plan om er zelf wat scheuren en vlekken in te maken, dan is het opeens een dure spijkerbroek.

 

Het schijnt dagboek, dat de viskraam bij de Jumbo weg moet om een verbouwing die pas over een paar jaar plaatsvindt. Waarom moet de kraam dan nu al weg? Ik vind het echt TE erg, dit wij-pesten-de-kleine-ondernemer-lekker-weg-gedrag. Wat een verschil met de Plus - Plus helpt de lokale ondernemer wél. Ze verkopen gebak van Elsinga, bloemen van Van der Meer en ga zo maar door. Grandioos van de Plus.

 

Zondag 08-07

Jarig. De eerste verjaardag zonder m’n allerliefste mama… Dank je wel mam, dat je me gemaakt hebt – dank je wel dat ik er ben.

 

Maandag 09-07

Was bij vriendin M. toen ze gebeld werd. ‘Ok’ hoorde ik haar zeggen. ‘Geen probleem. Dan maken we binnenkort een nieuwe afspraak.’

Man van M. keek verheugd op. ‘Gaat het niet door?’

‘Nee’, zei M. terwijl ze haar telefoon opborg. ‘Ze kunnen morgenavond niet.’

Man van M. keek verheugd. ‘Hier kan ik echt blij van worden’, grijnsde hij. ‘Het is zo heerlijk als bepaalde afspraken afgezegd worden, vind je niet?’

M. wierp haar eega een dodelijke blik toe.

 

Dinsdag 10-07

Moest gisteren trouwens nog erg lachen bij vriendin M. Ze wil haar huis een naam geven maar haar man vindt het bespottelijk. ‘En als we dat doen heb ik maar één naam in gedachten’, gromde hij. ‘Dan noemen we ons huis De Titanic.’

‘Ik dacht eerder aan Schijn Bedriegt’, had M. vinnig geantwoord. Heerlijk.

 

20.04 uur. Vraag: waarom kan ik, als een kletskop eet, me niet beperken tot 1? Of 2? Waarom moet direct het hele pak eraan?

 

Woensdag 11-07

Tent maar weer afgetuigd. Wat een wind. Blijft dit zo de hele zomer, hoe zit dat? Moe en ik zaten vroeger vaak samen in de tent en ze genoot er altijd enorm van, van alle lantaarns en kaarsjes en kleedjes. Als ik er nu zit kijk ik vaak naar haar lege plek en probeer niet te veel te denken aan hoe lang ‘Nooit’ zal duren. Het is nog steeds onvoorstelbaar.

 

Donderdag 12-07

Wat heb ik deze week geleerd? Dat je er, met het uitzetten van je autocorrect, nog steeds niet bent. Zo stuurde ik zojuist een appje naar ex-collega A. die had gevraagd:

‘Hoe hield je het vroeger in Hemelsnaam vol met S.?’ (S. was onze zeer hysterische teamleidster waar ex-collega A. nog regelmatig mee te maken heeft.)

‘Makkie. Ik negeerde haar’, wilde ik zeggen, met nadruk op wilde. Want in mijn haast drukte ik op de N die naast de B ligt en stuurde: ‘Makkie. Ik begeerde haar.’ God o God.

|Doorsturen

BuienradarAgenda