Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 22-06

Lief dagboek,

Is het niet een beetje raar dat de viskraam bij de Jumbo weg moet omwille van wat parkeerplaatsen? Ik kan me niet indenken dat het werkelijk om die parkeerplaatsen gaat - volgens mij wil de Jumbo van die tent af omdat ze hen als concurrentie beschouwen. Ze willen liever dat de consument bij hen de zoute haring koopt dan bij de viskraam. Flauw. Als ze werkelijk weg moeten zal ik nooit haring bij de Jumbo kopen. Voor straf.

14.20 uur. Ik heb zo’n gevoel dat het vandaag gaat gebeuren. Ik weet het bijna zeker. Nog een paar uurtjes wachten en dan is het zover.

22.10 uur. Weer NIKS gewonnen in de Euro Jackpot. En ik had me er nog zo op verheugd.

 

Zaterdag 23-06

Vandaag waaide het eindelijk wat minder. Goddank. Die constante wind vind ik echt vreselijk. Even naar het tuincentrum in Witmarsum want dit jaar hebben vier van mijn (mooie grote) Lavatera’s het begeven wat natuurlijk een kleine ramp is. Toen met pa naar het stadje en op het terras bij Eigentijds wat gedronken. Later pindasoep gemaakt, was heerlijk.

 

Zondag 24-06

00.34 uur. Ik wil eigenlijk elke dag wat schrijven maar ik heb niet elke dag zin. Dit is een moment dat ik niet zoveel zin heb - ik ga liever slapen. M’n ogen vallen bijna d…

 

08.32 uur. Ik was dus werkelijk in slaap gevallen. Wat een geluk dat de iPad niet op de grond gegleden is.

Het kabinet heeft trouwens plannen om maar liefst VIER gevangenissen te sluiten dagboek. Haha, lijkt me een uitstekend plan. Ze kunnen eigenlijk wel alle gevangenissen sluiten – er worden toch alleen maar taakstraffen gegeven. Nederland is in principe een open inrichting dus wat dat betreft kan het makkelijk.

 

Maandag 25-06

De afgelopen nacht werd ik wakker omdat ik opeens heel helder en duidelijk de stem van moe hoorde. ‘Dag kindje’ zei ze. Nu ik wakker ben weet ik dat het een droom moet zijn geweest maar op dat moment, in het holst van de nacht, was ik er niet zo zeker van. Ik lag daar met open ogen en durfde me niet te bewegen, bang dat ik een volgend gesproken woord misschien zou missen maar het bleef verder stil. Toch moet ik er nu steeds aan denken. ‘Dag kindje’ - door die woorden werd ik wakker! Zou er dan toch iets... Nah. Kan niet.

 

Dinsdag 26-06

Vandaag heb ik moe al vijf maanden niet gesproken…

Had vriendin M even aan de telefoon. Op de achtergrond krijsten Sammy en Katinka en M. zuchtte. ‘Ik heb niet eens zin meer om er tussen te komen want na vijf minuten beginnen ze weer”, fluisterde ze. ‘Ik denk dat ik een geluidsdichte kamer laat bouwen waar ze naar hartenlust kunnen gillen.’

 

Stond vandaag weer in de rij bij de kassa, achter me stond een echtpaar.

‘Trouwens,’ zei de vrouw tegen de man, ‘de afstandsbediening van de tv doet het ook weer.’

‘Serieus?’ zei de man. Hij klonk ongelovig. ‘Hoe heb je dat nou voor elkaar?’

‘Ik heb de batterijtjes verwisseld’, antwoordde de vrouw. Ze maakte een wat moedeloze indruk, zeker toen de man uitriep: ‘Jeetje, dat we daar nou niet aan hebben gedacht.’

 

Woensdag 27-06

Vandaag is het zes jaar geleden dat broer overleed. Hoe gaat het met je jongen? Hebben jij en moe het een beetje goed daarboven en pas je een beetje op haar?

---

Vriendin G. had gisteravond een date die ze best wel leuk vond maar wat hem betreft komt er geen vervolg. Nu twijfelt ze heel ernstig aan zichzelf.

‘Er zijn misschien een paar dingen aan mij die niet leuk zijn’, mompelde ze mistroostig.

‘Dat misschien zou ik maar weglaten’, beurde ik haar op. ‘Maar het gaat niet om wat wel of niet leuk is - het belangrijkste is om het beste te maken van je tekortkomingen.’

‘Hmmm’ zei G.

 

Donderdag 28-06

Volgens oom H. wonen we in een land waar niemand meer opkijkt van een liegende minister-president. Hij - oom H. - had het over de deal tussen Shell en de Belastingen waar ‘meneer Unilever’, zoals oom H. Rutte altijd noemt, uiteindelijk toch wél vanaf bleek te weten. ‘Die man liegt, draait en kronkelt en komt overal mee weg, het is ongelooflijk’, zei oom H. Hij fronste, dacht enkele seconden na en besloot: ‘Goed beschouwd zouden we het raar vinden als de man op een dag niét meer zou liegen.’ Hij moest opeens erg lachen om z’n eigen grapje. En zo werd het toch nog gezellig.

|Doorsturen