Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Hallo lief dagboek! Het is zaterdag 25 februari en vriend P. (de filosoof) belde.

‘Dat is een tijd geleden’ zei ik opgewekt maar P. klonk ontzet. Wat bleek: hij kijkt naar een 3-delige serie over Bernhard en had net de aflevering gezien waarin verteld werd hoe Bernhard een auto van een gewone burger confisqueerde, gewoon, omdat hij de auto mooi vond.

‘Dat lijkt me stug’, zei ik.

‘Vervolgens heeft de burger 7 jaar lang tegen de Staat geprocedeerd en heeft uiteindelijk 1800 gulden gekregen. Hij heeft zijn auto nooit meer gezien’, ging P. onverstoorbaar verder.

Kan het haast niet geloven dagboek. En dat is de man die zo aanbeden wordt? Ga straks ook even kijken.

Maandag 27 februari

Haha, dit zijn leuke dingen om de week mee te beginnen: ik wilde meedoen aan De Stelling van de Dag (een enquête van een grote landelijke ochtendkrant) en de stelling luidde: moet Rutte aftreden. Ik doe niet altijd aan de stelling mee maar nu dook ik erop af alleen: het lukte niet. ‘Wegens te grote drukte was de site niet bereikbaar’. Geweldig.

Woensdag 1 maart

Ik word telkens een beetje weemoedig als ik langs de dichtgespijkerde boerderij op de Kimswerderweg rijd. Die vier muren bevatten zoveel geschiedenis, zoveel stemmen, zoveel herinneringen... Eeuwig zonde dat het pand er nu zo bij staat. Ik hoop werkelijk dat er een koper komt die de boerderij weer tot bloei brengt maar als ik de staat zie waarin het pand verkeert dan vrees ik het ergste.

Vrijdag 3 maart

Willekeurige Herinnering: mijn oma werd steeds kleiner en kleiner. Achteraf denk ik dat ze misschien osteoporose had, er zijn wel meer vrouwen bij ons in de familie die dat hebben, maar goed: oma. Ze werd dus steeds kleiner en kleiner totdat er een dag kwam dat we haar met het blote oog nauwelijks meer konden zien en... hmmm... weet eigenlijk niet of deze herinnering wel klopt.

Maandag 6 maart

De meneer van Madame Jeanette was zo vriendelijk om sopropo voor me mee te nemen uit Amsterdam dus ik ben zo blij als een kind!!! Heel erg bedankt voor de moeite, ik vind het echt geweldig!

20.13 uur. Heb docu over Bernhard ook gezien en ja, het verhaal van de geconfisqueerde auto is waar. Goeie God.

Woensdag 8 maart

Ga zo naar bed. Vanavond waren vriendin M. en man even hier en hadden het over de teloorgang van Nederland. ‘We zitten in een enorme neerwaartse spiraal’, zei man van M. ‘Kijk eens om je heen - het wordt steeds erger. De winkeldiefstal schijnt ook schrikbarend toe te nemen.’

Man (de mijne) haalde zijn schouders op. ‘Kennelijk is dat nog steeds lucratiever voor de detailhandel dan een paar potige kerels bij de uitgang neer zetten zoals ze dat in andere landen al jarenlang doen. En wie betaalt het uiteindelijk? Wij. Want de schade wordt hoe dan ook doorberekend aan de klant.’

Daarna kregen we het over Groningen en onze stelling was: waarom worden er miljoenen opgehaald voor een aardbeving in Turkije maar laten we het door aardbevingen verwoeste Groningen in de #$%& zakken?

We hadden hier maar één antwoord op dagboek: uiteindelijk zijn we, altijd maar weer, de klos.

|Doorsturen

BuienradarAgenda