Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Lief dagboek,

Zo langzamerhand lijkt het erop dat de serie Handmaids Tale profetisch gaat worden. In die serie worden de rechten van de vrouw tot het absolute nulpunt gereduceerd en Amerika heeft hier nu een begin mee gemaakt door de vrouwen het recht op abortus te ontzeggen. Wat is dit verschrikkelijk. Ik ben blij dat er zoveel vrouwen zijn die zich verzetten tegen deze krankzinnige wetgeving en ik hoop oprecht dat al deze vrouwen zich op een dag ook eens druk gaan maken over het lot van al die miljoenen meisjes en vrouwen over de hele wereld die besneden worden (ook in Nederland gebeurt dit). Helaas hoor ik ze daar niet over. De grootste zogenaamde vrouwenvechtster zwijgt angstvallig als het om vrouwenbesnijdenis gaat. Beetje vreemd. Enfin, laat me maar beginnen met mijn dagboek:

21 juni

Dagje naar Monnicken- en Volendam met man, gewoon voor de gezelligheid. Op de terugweg zag ik op de A7 in een weiland een groot bord met daarop de tekst: 

‘Het stikstof is niet het kwaad

Maar de regels van de staat.’

‘Ik heb steeds meer het gevoel dat Rutte en Co. ons bewust de afrond in duwen’ somberde ik. Volgens man was het niet bewust.

23 juni

Man legde de Lifestyle Magazine van de Leeuwarder Courant voor m’n neus. ‘Er staan een paar leuke artikelen in die je moet lezen’ zei hij. ‘Er staat ook iets over de overgang.’

‘Heb je dat gelezen?’ vroeg ik.

‘Nee’ zei man.

‘Zou je moeten doen. Zo kom je weer wat te weten over de overgang.’

‘Ik weet toch al genoeg over de overgang?’

‘Geen énkele – ik herhaal: geen énkele man begrijpt ook maar iéts van de hel waar wij, vrouwen, doorheen moeten’ bitste ik.

‘O God’ zuchtte man. ‘Was ik er maar nooit over begonnen.’

25 juni

In een grote ochtendkrant las ik dat er grote een misdaadgolf is in Parijs is. ‘Ik weet niet zo goed waar ze hun nieuws vandaan halen, maar ik ben 30 jaar geleden al gillend uit Parijs gevlucht omdat ik me daar zeldzaam onveilig voelde’ zei ik tegen man. 

‘De Olympische Spelen worden daar gehouden, dus tja’ zei he. 

‘Hypocriet’ zei ik. ‘Nu willen ze dus snel even hun imago oppoetsen en daarna is het weer over.’

‘Zo gaan die dingen’ zei man berustend.

28 juni

14.23 uur. Website gelanceerd van een mevrouw uit Deventer die een coachingpraktijk is begonnen.

23.20 uur. Waren met J. en T. naar Sin Jah in Leeuwarden en zo gruwelijk lekker gegeten dat ik nog tranen in mijn ogen krijg als ik eraan denk. Waarom kan ik dit thuis niet gewoon even snel maken? De woedende boeren zijn trouwens door de politieblokkade bij het huis van Van der Wal gebroken en hoewel ik vind dat dat te ver gaat begrijp ik de woede zoooo ontzettend goed. Wist je dagboek, dat zelfs het stukje groen op de middenberm van de snelweg tot natuurgebied behoort??? Dat is ooit doorgedrukt door de linkse groene fanatieke lobby. Het gevolg is deze krankzinnige toestand.

‘En Nederland wil natuurlijk weer het beste jongetje van de klas zijn’ zei vriendin M. laatst waarop haar man brulde: ‘Ondertussen zijn we het meest achterlijke jongetje van de klas.’ Haha.

29 juni

Vanmiddag even met man naar Franeker en ik hoorde een paar geweldige gesprekken:

1 – ‘Die mensen zijn altijd al jaloers geweest op ons hele gezin, ik weet niet waarom.’ (Vrouw van een jaar of 50 tegen haar vriendin).

2 – ‘Gisteravond de uitzending van Zwarte Zwanen nog gezien? Ouderen zijn al 55 MILJARD aan pensioen misgelopen. Dit pensioenstelsel heeft gefaald – de overheid heeft gefaald - dit land heeft gefaald.’ (Oudere man op terras tegen andere man).

En dan deze opmerking die ik absoluut fascinerend vind:

3 – ‘Bedoel je dat mama OOK vreemd ging???’ (Twee zussen van een jaar of 40, vlak bij het Kruidvat).

Donderdag 30 juni

10.00 uur. Prachtig weer. Zit met een grote bak havermout voor mijn neus buiten en de vogeltjes tjilpen er lustig op los. Had vreemde droom vannacht waarin liedje van Edwin Starr de hele tijd door hoofd galmde: ‘War, what is it good for?’

In mijn droom kon ik daar geen antwoord op geven maar nu wel: business.

|Doorsturen

BuienradarAgenda