Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 01-06

Lief dagboek,

Juni alweer. Wat gaan die maanden toch snel. Ik heb vandaag weer heerlijk gegeten: ik at bloemkoolrijst met gebakken uien, knoflook, champignons, gerookte makreel, madame Jeanette en paprika. Op de rand van mijn bord lagen bovendien 2 falafel-balletjes, een halve avocado en een paar eetlepels humus. In mijn smoothie zat: rucola, veldsla, paksoi, komkomm… o wacht, de telefoon gaat.

---

Dat was vriendin G. Ze heeft zich ingeschreven bij een relatiebureau en heeft de ene date na de andere maar ze ontmoet alleen maar gekken zegt ze. ‘En ik wil niet alleen blijven’, jammerde ze.

‘Kom bij ons wonen’, stelde ik voor. ‘Dan mag je mijn huishouden doen en in ruil daarvoor ben je niet alleen.’ Maar G. vond het een uitermate slecht idee.

---

00.30 uur. Gekeken naar documentaire over The Doors. ‘Wat waren ze toch goed hè’, verzuchtte ik tegen man.

‘Ik vind het vrij hysterisch allemaal om eerlijk te zijn’, zei hij terwijl hij naar Jim keek die roerloos op het podium lag.

‘Ik vind ze GE-WEL-DIG.’ Jim lag nog steeds op het podium.

 

Zaterdag 02-06

’s Middags op bezoek bij M. & H. – was gezellig. ’s Avonds uit eten met vriendin M. en haar man.

‘Zit je vol?’ vroeg man van M. belangstellend toen hij zag dat M. haar bord niet leeg at.

‘Nee’ bitste M.

‘Waarom eet je je eten dan niet op?’

‘Omdat ik GENOEG heb. Ik zit niet VOL - een mens kan niet VOL zitten’, snauwde M. ‘Hoe vaak moet ik dat in Godsnaam nog zeggen. Een emmer zit vol, een glas zit vol – een mens zit niet VOL.’

Man van M. zweeg beduusd.

 

Zondag 03-06

21.10 uur. Lees net dat het kabinet nu ook al roken op een terras wil verbieden. Ik vraag me soms oprecht af dagboek, wie er nu gek is. Het Pluche bedenkt nu dus dat het een goede actie zou zijn om roken op een terras te verbieden maar zwijgt angstvallig over het over het vliegverkeer dat vele malen vervuilender is. Mevrouw Thieme, u bent zo begaan met het milieu, zegt u hier nou iets over. O nee, stom van me: u zit zelf doorlopend in een vliegtuig.

 

Maandag 04-06

Naar pa in Rotterdam. Toen ik binnenkwam overviel het me direct weer dagboek, dat moe daar niet stond met wijd opengesperde armen. ‘Daar is mijn meisje!!’ riep ze altijd en ik stond er toen niet bij stil dagboek, ik stond er werkelijk niet bij stil dat ik ooit binnen zou komen en dat alles anders zou zijn. Ik zou willen dat ik van moe droomde zodat we toch nog even konden praten en lachen maar dat gebeurt niet. Zou moe het te druk hebben?

 

Dinsdag 05-06

Met de mannen op bezoek bij zus van moe in België. We zagen tot onze verbijstering dat de benzine daar 1.44 euro was; in het Aardse Paradijs dat Nederland heet mogen we ondertussen maar liefst 1.77 betalen. We zouden toch één Europa worden? Ik merk er niets van.

‘En dan hebben we het nog niet eens over het kwartje van Kok’, brieste oom H. die ik ’s avonds aan de telefoon had. ‘Dat zou eraf gehaald worden, is nooit gebeurd. Je vraagt je werkelijk af… Enfin, laat me m’n mond maar houden.’ Oom H. zuchtte. Ik was even bang dat hij zou gaan huilen maar dat deed hij gelukkig niet.

 

Woensdag 06-06

Met vriendin M. naar Leeuwarden, veel gelopen. Zag tot mijn grote vreugde dat er een La Place op het Zaailand gebouwd wordt! Gezellig, ik miste hem wel sinds V&D verdwenen is.

 

In plaats van te dromen van moe droomde ik de afgelopen nacht van man. Hij duwde de Harlinger Courant onder m’n neus en riep ontzet: ‘Ben je wel goed wijs?? Dat stukje van je staat vol fouten. Ik heb er al 19 geteld.’ Was een irritante droom. Ben nu voor de zekerheid constant de tekst aan het overlezen. Negentien fouten vind ik wel erg veel.

|Doorsturen