Nieuws

Dag van het Wad in Harlingen

HARLINGEN - Op 30 juni en 1 juli vindt in het Waddenkustgebied de Dag van het Wad plaats. VVV Harlingen heeft in samenwerking met de organisatie ook een aantal activiteiten op de programmakaart georganiseerd en die vinden op zaterdag 30 juni plaats.

Zo is onder meer de nieuwe foto-expositie langs de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen aangemeld, waar over deze krant eerder schreef. Naast de ‘vrije’ wandeling langs de fotopanelen verzorgt het Stadsgidsenteam Harlingen in het kader van de Dag van het Wad twee stadswandelingen, namelijk om 11.00 en 14.00 uur. Het vertrekpunt is VVV Harlingen op Grote Bredeplaats 12. Deelname is gratis op vertoon van de Dag van het Wad-flyer die onlangs huis aan huis is bezorgd (ook verkrijgbaar bij de VVV).

 

Selfiewedstrijd en pontje

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli kunnen kinderen tot en met 12 jaar meedoen aan een selfiewedstrijd. Ze worden opgeroepen zichzelf te vereeuwigen met de potvis-fontein. De selfies kunnen worden aangeleverd via de Facebookpagina van VVV Harlingen en de winnaars maken kans op toepasselijke prijzen. De winnaar van de eerste prijs wint namelijk vier kaarten voor een zeehondentocht aan boord van de Regina Andrea en een pluche zeehond t.w.v. € 12,95. Nummer 2 verovert twee kaarten voor de zeehondentocht plus een pluche zeehond t.w.v. € 12,95 en nummer 3 wint een pluche zeehond ter waarde van € 12,95. In de eerste week van juli zal een deskundige jury zich buigen over alle selfies die zijn ingeleverd en de prijswinnaars bekendmaken.

Wie op zaterdag 30 juni kennis wil maken met de pont Jonge Seun kan op vertoon van de al genoemde flyer gratis aan boord stappen. Een prima gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe pontje, maar ook een kort tochtje door de haven te maken. En… iets dichter langs de Harlinger walvis te varen. Het vertrekpunt is de Willemskade en de zonnepont vaart van 10.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over alle activiteiten rond de Dag van het Wad is te vinden op www.dagvanhetwad.nl.

|Doorsturen