Nieuws

Da Drogisterij Harlingen in nieuwe handen

HARLINGEN - Tien jaar lang was Jurien Leguijt het vertrouwde gezicht van eerst de Dio en later de DA Drogisterij-Parfumerie aan de Voorstraat in Harlingen. Ze heeft besloten de winkel te verkopen. Vanaf 8 februari is Jacob-Jan Atsma de nieuwe eigenaar. Atsma en zijn vrouw hebben nog twee Da drogisterijen, in Bolsward en Workum. 

HARLINGEN - Tien jaar lang was Jurien Leguijt het vertrouwde gezicht van eerst de Dio en later de DA Drogisterij-Parfumerie aan de Voorstraat in Harlingen. Ze heeft besloten de winkel te verkopen. Vanaf 8 februari is Jacob-Jan Atsma de nieuwe eigenaar. Atsma en zijn vrouw hebben nog twee Da drogisterijen, in Bolsward en Workum. De medewerkers van het Harlinger filiaal blijven hier werken.

Jurien werkte vanaf haar zestiende zaterdags op de drogisterij-afdeling van de Nieuwe Weme. Na haar opleiding MBO Detailhandel verhuisde ze naar Amsterdam waar ze bij een kleine drogisterij ging werken in Amsterdam West. Nadat ze haar drogisterijdiploma en rijbewijs op zak had, ging ze als bedrijfsleider werken bij onder andere de Etos aan de Nieuwendijk. Na een verhuizing naar Wormer, ging ze werken bij De Tuinen in Zaandam.

Na de geboorte van de tweeling Marinus en Stijn in 2001 en Hidde in 2008 heeft Jurien een aantal jaren minder gewerkt, maar ondernemen zit in haar bloed, en terug naar Harlingen kriebelde. Samen met partner Erno werd er een plan gemaakt om een eigen winkel in Harlingen te starten. Even later kwam de Dio in Harlingen op haar pad.

Jurien: “Ik heb enorm geboft met een fijn team, kon veel aan ze overlaten en met een gerust hart op vakantie gaan. We hebben veel met elkaar beleefd, ik ga ze zeker missen. Ook de klanten, zowel de vaste als de toeristen ’s zomers, ga ik missen, maar er komen vast en zeker weer nieuwe dingen op mijn pad!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda